SJAJNE VESTI ZA LESKOVAC: Vučić - U planu su nova ulaganja, posebno u obrazovanje

Tanjug

24. 10. 2023. u 12:59

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je do sada u Leskovac uloženo preko 100 miliona evra na razne načine, ali da su u planu i nova ulaganja, posebno u obrazovanje.

СЈАЈНЕ ВЕСТИ ЗА ЛЕСКОВАЦ: Вучић - У плану су нова улагања, посебно у образовање

Foto: Novosti

- Mislim na projekte Čista Srbija i dečje dispanzere. Put prema Bojniku, zajedno sa kružnim tokom kod `Tri šešira` da bude svetski put. Moramo da dovedemo još investitora, to je najvažnije da se napravi konkurencija i manje nezaposlenih - rekao je predsednik.

Vučić je rekao da se u narednom periodu razmišlja o tome šta je potrebno od obrazovnih institucija u Leskovcu.

- Pričao sam o pojedinim fakultetima, posebno tehničke nauke, da možemo da dovedemo investitore tog tipa - rekao je Vučić.

Ulaganje u prosvetu, dodao je, ne znači samo ulaganje u plate prosvetnih radnika, već je reč o mnogo većim, dubljim i ozbiljnijim ulaganjima.

Predsednik je rekao da je potrebno da se nastavi rad u okviru dualnog obrazovanja.

- Moramo da se ponašamo tržišno, u ovom trenutku se to traži. Moramo da živimo u tržišnoj ekonomiji. Mi moramo da se ponašamo odgovornije, menjamo svoj odnos i navike i da učimo više. Pogledajte decu iz dualnog programa iz Vlasotinca - odmah dobiju posao, nema čekanja. Zavarivači nemaju platu ispod 100.000 dinara i to se traži. To je tržište, zato je važno da napravimo raznovrsnu obrazovnu strukturu, jer da li nam treba tri miliona menadžera? Oni ne mogu da rade - rekao je predsednik.

BONUS VIDEO: VELIKI APLAUZ ZA PREDSEDNIKA: Lekari se okupili da dočekaju Vučića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave