SVI PUTEVI VODE KROZ RUMU: Direktorka TO Ruma za "Novosti" o značaju novog auto-puta (VIDEO)

Novosti online

14. 10. 2023. u 14:05

AUTO-PUT u punom profilu Ruma-Šabac dužine 24,6 kilometara danas je svečano otvoren.

СВИ ПУТЕВИ ВОДЕ КРОЗ РУМУ: Директорка ТО Рума за Новости о значају новог ауто-пута (ВИДЕО)

Foto: Novosti

Svečanoj ceremoniji otvaranja su pored predsednika Srbije Aleksandra Vučića, prisustvovali i premijerka Ana Brnabić i ministri u Vladi Srbije.

O značaju auto-puta za lokalni turizam je za "Večernje novosti" pričala Marija Ćuić, direktorka Turističke organizacije opštine Ruma.

- Kaže se da "svi putevi vode kroz Rumu", a otvaranje ovog auto-puta nam je izrazito značajno jer se privreda i turizam Rume zasniva upravo na tranzitu. To je za nas veoma značajna investicija. Postoji velika pomoć sa državnog, pokrajinskog i lokalnog nivoa za razvoj turizma i to bi se moglo svrstati u jedan od prioriteta privrednog razvoja - kaže Đuićeva i dodaje:

- Trenutno uređujemo naše izletište Borkovac koje je regionalno poznato i značajno. Radimo i na razvoju manifestacionog turizma. Ponosni smo na sve smeštajne kapacitete koje imamo. Svaki novi put, pogotovo na ovakvom nivou, izuzetno je značajan za dalji razvoj turizma. Dolazak predsednika Vučića, kao i njegova podrška razvoju lokalnog turizma, mnogo znači i vrlo smo zahvalni što je odvojio vreme da nas poseti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)