PRVA REAKCIJA IZ RUSIJE: Peskov o situaciji na Kosovu i Metohiji - potencijalno opasna, prema Srbima se zauzima neobjektivan stav

Novosti online

25. 09. 2023. u 12:50 >> 17:18

SITUACIJA na Kosovu i Metohiju je izuzetno teška, napeta i potencijalno opasna, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov novinarima povodom poslednjih dešavanja u južnoj srpskoj pokrajini.

ПРВА РЕАКЦИЈА ИЗ РУСИЈЕ: Песков о ситуацији на Косову и Метохији - потенцијално опасна, према Србима се заузима необјективан став

Foto: Profimedia

- Na kosovskom planu vidimo prilično ustaljen neobjektivan odnos prema Srbima. To je tradicionalno neuravnotežena linija - istakao je Peskov.

Portparol je naglasio da je situacija tamo veoma i izuzetno napeta, potencijalno opasna i da Moskva pažljivo prati razvoj događaja.

Peskov je podvukao da ne komentariše incident u pravoslavnom manastiru Banjska na severu KiM, ali ističe redovne provokacije protiv sprskog stanovništva u toj oblasti.

- To da se protiv Srba veoma često organizuju različite provokacije nije tajna ni za koga. Naravno, u pozadini tih provokacija uvek se diže buka - rekao je Peskov.

BONUS VIDEO: OVAKO IZGLEDA KRIMSKI MOST DANAS: Remontovan deo pušten u saobraćaj pre roka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)