"ALBANSKIM PORTALIMA NIJE VAŽNO KOLIKO ĆE DA LAŽU" Vučić: Važno im je da se krivica svali na Beograd

Tanjug

24. 09. 2023. u 21:11

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić je povodom sukoba na KiM i pisanja albanskih portala istakao da njima nije važno šta će i koliko da lažu, već da se krivica za ubistvo albanskog policajca svaljuje na Beograd.

АЛБАНСКИМ ПОРТАЛИМА НИЈЕ ВАЖНО КОЛИКО ЋЕ ДА ЛАЖУ Вучић: Важно им је да се кривица свали на Београд

Foto: Printskrin/Pink TV

- Dakle nije bilo važno šta će sve da slažu, kako i koliko će sve da slažu, samo je bilo važno da se krivica za ubistvo albanskog policajca, svaljuje na Beograd da bi oni pokazali da su oni u pravu i da imaju svako pravo ovoga sveta da maltretiraju građane sa severa KiM - izjavio je Vučić.

Govoreći o navodima albanskog portala da je ubijen pripadnik Levijatana Pavle Bihali, Vučić je rekao da je to učinjeno da bi se napravila veza sa Beogradom i dodao da Bihali nije ubijen, već mladić iz Kosovske Mitrovice.

- Objavljivali su i da je među ubijenima i Radomir Počuča, nije ni prišao KiM. Objavili su da u nemirima učestvuju pripadnici Obraza, reč je o notornoj laži. Pustili su informaciju da vernike i monaštvo drže kao taoce, reč je takođe o notornoj laži - izjavio je Vučić.

Predsednik je naveo da je bilo i pisanja o napadu na Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC), koji su prema njegovim rečima, bili u skladu sa mantrom Ališe Kerns da se preko SPC prenosi oružje.

- O tome je danas lagao i Aljbin Kurti i svi drugi i primetićete jednu neverovatnu stvar, svaki normalan čovek će da osudi ubistvo i svaka normalna zemlja i svako drugi, kao što i mi činimo - ukazao je Vučić.

Vučić je rekao da Prištinu nije interesovao pokušaj Dragiše Galjaka.

- Samo ih pitam šta bi sa Dragišom Galjakom, kako to da se i dalje ne vodi istraga za pokušaj ubistva Dragiše Galjaka koji je dobio dva metka, zato što ih to ne zanima, zato što ih to ne interesuje, zato što je cela priča urađena i tom brzinom su opkolili Srbe samo da bi se pokazalo kako su u stvari Srbi ti koji su krivci - ocenio je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (88)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)