OGLASILA SE EPARHIJA RAŠKO-PRIZRENSKA: U manastiru Banjska trenutno mirno, ali vlada neiznesnost i zabrinutost monaha i vernika

Novosti online

24. 09. 2023. u 18:54

EPARHIJA raško-prizrenska oglasila se sa novim informacijama o stanju u manastiru Banjska, nakon izazivanja haosa i straha od strane Aljbina Kurtija. Kako su rekli trenutno je mirno, ali vlada neiznesnost i zabrinutost monaha i vernika.

ОГЛАСИЛА СЕ ЕПАРХИЈА РАШКО-ПРИЗРЕНСКА: У манастиру Бањска тренутно мирно, али влада неизнесност и забринутост монаха и верника

Foto: Printskrin/Kosovo onlajn

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

"Eparhija raško-prizrenska obaveštava javnost da je situacija u manastiru Banjska trenutno mirna, iako se još uvek oseća strah zbog današnjih dešavanja kako u  okolini, tako i u samoj porti manastira. Naoružana lica koja su danas provalila kapiju napustila su manastir, a  trenutno je primećeno prisustvo kosovske policije ispred ulazne kapije i u dvorištu manastira.

U konaku manastira se još uvek nalazi iguman sa bratijom, kao i grupa poklonika iz Novog Sada, među kojima je i dvoje maloletne dece. Iz uprave manastira javljaju da su za sada svi dobro, da se vrše redovna bogosluženja u kapeli konaka, u nadi da će se ova drama što pre okončati" poručili su iz Eparhije raško-prizrenske.

BONUS VIDEO: Pucnjava u Priboju, ranjen muškarac

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice