POLITIKA SA KIČMOM: Vučević o govoru predsednika Vučića u NJujorku

Novosti online

23. 09. 2023. u 09:36

MILOŠ Vučević, potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane, istakao je da je predsednik Vučića na Generalnoj skupštini UN svojim govorom pokazao da Srbija vodi politiku koja poštuje principe UN i "kada drugi primenjuju dvostruke standarde".

ПОЛИТИКА СА КИЧМОМ: Вучевић о говору председника Вучића у Њујорку

Foto MINISTARSTVO ODBRANE/ DARIMIR BA

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je imao vrlo značajan govor na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Rekao je da je Srbija zemlja koja je na putu ulaska u EU, ali nije spremna da okrene leđa prijateljstvima koja  je gradila vekovima. To je najkraća definicija politike Srbije. Politika sa kičmom. Politika koja poštuje principe UN i kad drugi primenjuju dvostruke standarde. 

Važno je da je tamo na ovoj svetskoj tribini rekao kako je nepoštovanje međunarodnog zakona dovelo do cepanja Srbije koje je počelo 2008. godine. Isto tako je istina i da je gaženje Povelje UN kad je reč o Srbiji bila preteča brojnih sukoba i problema sa kojima se danas svet suočava. Najvažnije i najhrabrije je što je rekao da “svi oni koji su sproveli agresiju protiv Srbije danas govore o teritorijalnom integritetu Ukrajine, a mi ga podržavamo i ne menjamo svoja načela. Za nas svako nasilje je isto“. Ovako je mala Srbija održala lekciju moćnima. Sada su mnogima puna usta teritorijalnog integriteta zbog Ukrajine, a kad je Srbija u pitanju to se ignoriše. 

Važno je i što se prilika govora na generalnoj skupštini UN iskoristila i za istinu koju je Predsednik Srbije izrekao a to je da se danas na Kosovu odigrava ogoljeno nasilje koje nad Srbima primenjuju separatisti Aljbina Kurtija. Kampanja terora na Kosovu nad Srbima se nastavlja ali to “veliki” svet ne zanima. Srbima preti humanitarna katastrofa a veliki okreću lice. Teško je kad si usamljen ili što bi Njegoš rekao “slamka među vihorove” ali Srbija će na kraju izaći kao pobednik zato što je pravda i istina na našoj strani" - istakao je Vučević.

BONUS VIDEO: OVI PODACI NAJBOLjE GOVORE: Šolakovi mediji danima iznose neistine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)