MLADI PARLAMENTARCI U HANOJU: Vijetnam ne menja stav o KiM

V.N.

15. 09. 2023. u 14:59

Delegacija Narodne skupštin koju čine Andrijana Avramov i Nikola Dragićević učestvuje na Devetoj globalnoj konferenciji mladih parlamentaraca u Vijetnamu.

МЛАДИ ПАРЛАМЕНТАРЦИ У ХАНОЈУ: Вијетнам не мења став о КиМ

parlament

Glavna tema Konferencije je uloga mladih u ubrzavanju postizanja Ciljeva održivog razvoja kroz digitalnu transformaciju i inovacije. U debati je učestvovala i Avramov i tom prilikom istakla važnost koji  Srbija pridaje digitalnoj transformaciji i predstavila aktivnosti Narodne skupštine i posebno Pododbora za informatičko društvo i digitalizaciju u prošlom sazivu.

 Učešće na Konferenciji je bilo prilika za susret sa zamenikom predsednika Odbora za spoljne poslove Narodne skupštine Vijetnama dr Donom Tuan Pongom. Tokom razgovora, Avramov se zahvalila na principijelnoj podršci Vijetnama na očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije kao i podršci našoj zemlji za pristupanje Ugovora o prijateljstvu i saradnji sa ASEAN. Takođe, naglasila je važnost daljeg unapređenja političkog dijaloga, privredne saradnje i trgovinske razmene dve zemlje.  Dragićević se saglasio sa značajem vijetnamske podrške u pogledu Kosova i Metohije, istakao je značaj rada Poslaničke grupe prijateljstva sa Vijetnamom za razvoj bilateralnih odnosa i izrazio nadu da će doći do razmene parlamentarnih poseta u narednom periodu.

Don Tuan Pong je podvukao da Vijetnam nije priznao nezavisnost tzv. Kosova i da će nastaviti da vodi konzistentnu politiku u tom pogledu. Takođe, istakao je da je neophodno dalje raditi na razvoju prijateljskih odnosa, pri čemu je ponovno otvaranje ambasada važan korak. 

Na Konferenciji učestvuje preko 300 poslanika iz 60 parlamentarnih delegacija iz država širom sveta, uz prisustvo visokih zvaničnika Interparlamentarne unije, Ujedinjenih nacija i brojnih međunarodnih nevladinih organizacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)