PETKOVIĆ: Tirada laži Bisljimija, Priština jedino želi da otme imovinu Srba i da ih protera

Tanjug

09. 09. 2023. u 12:54

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je glavni pregovarač Prištine Besnik Bisljimi, u susret novoj rundi dijaloga Beograda i Prištine, izgovorio niz najgrubljih neistina, što je, kako je naveo, njegov pregovarački stil i jedan od razloga zbog kojih proces normalizacije odnosa konstantno tapka u mestu ili nazaduje.

ПЕТКОВИЋ: Тирада лажи Бисљимија, Приштина једино жели да отме имовину Срба и да их протера

Foto: Tanjug

- Besljimi govori o želji Prištine da 'integriše' Srbe na Kosovu i Metohiji, a zapravo jedino što žele jeste da otmu imovinu Srba i Srbije, a da, nakon što proteraju srpski narod, integrišu praznu i etnički očišćenu srpsku teritoriju. Tu nameru Priština i ne skriva, jer po direktnom nalogu Kurtija i Bisljimija, srpskom narodu se uskraćuju lekovi, osnovne životne namirnice, udžbenici... a od 'prevelike ljubavi' Prištine, pucaju u srpsku decu i svakodnevno hapse nedužne Srbe - kazao je Petković.

Prema njegovim rečima, u poslednjoj Bisljimijevoj "tiradi laži i neistina sve ono što Priština ne radi i ne ispunjava, kada je reč o primeni sporazuma postignutih u Briselu, od pitanja priznavanja diploma do pitanja nestalih, stavlja se na teret Beogradu, iako činjenice govore sasvim suprotno". Suština dijaloga je, kako je naveo, Zajednica srpskih opština, koju Priština već više od 10 godina odbija da formira iako je to i Kurtiju i Bisljimiju najveća obaveza u dijalogu.

- Zato Bisljimi beži od teme ZSO kao đavo od krsta, praveći se da ta obaveza Prištine ne postoji. Međutim, taj manir neće proći kod posrednika u dijalogu, jer su i oni veoma svesni nekredibilnosti i prevrtljivosti pregovarača Prištine, a na kraju, imaju i jasan pregled ispunjenosti svake od tačaka svakoga sporazuma. Nažalost, to ne sprečava Bisljimija da svaki put pokušava da slaže neinformisane, i to uz pomoć tajkunskih medija u centralnoj Srbiji - kazao je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM smatra da je i mit o kriminalizovanom severu Kosova i Metohije, na kojem Bisljimi insistira, potpuna izmošljotina.

- Sever pokrajine je bio mirno mesto za život Srba, pre nego što su tamo upućene Kurtijeve falange da sprovode kampanju zastrašivanja i terorisanja srpskog naroda, a sa druge strane u područjima južno od Ibra, ne računajući većinski srpske sredine, u smislu javne bezbednosti postoji divlji zapad i svakodnevni obračuni kriminalnih klanova sa čestim smrtnim ishodom. Srbi ne žele da žive u Kurtijevom šovinističkom i kriminalnom logoru, i Bisljimijeva gebelsovska iskrivljena stvarnost ne može da promeni tu činjenicu - istakao je.

O tome koliko su opasne i podle Bisljimijeve političke namere, kaže Petković, svedoče i njegovi stalni pokušaji da prisvoji Albance u Bujanovcu i Preševu iako je njihova matica Albanija, a ne Kurtijeva lažna i kriminalna kosovska tvorevina.

- Bisljimi je dičan i tipičan pripadnik velikoalbanskog, kriminogenog establišmenta u Prištini, i Srbi na Kosovu i Metohiji su odavno naučili da misle i veruju sve suprotno od onoga što on govori - kazao je Peković.

BONUS VIDEO: Kurtijeva policija bez oznaka maltreteira Srbe u Kosovskoj Mitrovici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024