ORLIĆ: Deo opozicije hoće da spreči penzionere da dobiju povećanje penzija, da majke dobiju pomoć

Novosti online

05. 09. 2023. u 10:07

PREDSEDNIK Skupštine Srbije Vladimir Orlić održao je konferenciju za novinare pred početak zasedanja Skupštine.

ОРЛИЋ: Део опозиције хоће да спречи пензионере да добију повећање пензија, да мајке добију помоћ

Foto Tanjug

- Na dnevnom redu naše sednice koja je zakazana za danas nalazi se rebalans budžeta. Taj rebalans će da omogući povećanje penzija, plata, da isplatimo značajna sredstva za pomoć majkama i deci. Da obezbedimo sredstva za lečenje retkih bolesti i još mnogo toga značajnog za naš narod. Pre nekoliko minuta obratili su se predstavnici dela opozicije, iz partija nekog bivšeg režima i rekli da oni hoće to da spreče, da spreče da penzioneri dobiju povećanje penzija, da majke dobiju pomoć - rekao je Orlić.

- Sve to će da rade zato što traže izbore. Evo kažem da sa oduševljenjem prihvatamo tu njihovu inicijativu. Kao najveća politička stranka prihvatamo tu inicijativu i postaraćemo se da na tu inicijativu i ideju dobiju odgovor u najkraćem mogućem roku. Obavestiću nadležne organe i tražićemo da dobijemo odgovor - navodi Orlić, te ukazuje na bahatost opozicije:

- Oni su sebi dali za pravo da ne dobiju penzioneri veće penzije, majke pomoć za svoju decu. Sve im je to bilo malo pa su rešili da to rade uz pretnjama nasiljem.

Podsetimo, danas će u Skupštini Srbije biti održeno vanredno zasedanje skupštine gde će se raspravljati o rebalansu budžeta. Poslanici dela opozicije najavili su blokadu parlamenta kako bi sprečili rad Skupštine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (59)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)