ZAVRŠENO ROČIŠTE U SLUČAJU SLAĐANA TRAJKOVIĆA: Sudija zabranila da se govori javno o dešavanjima u sudnici

D. Z.

04. 08. 2023. u 14:10

Drugo ročište u suđenju Slađanu Trajkoviću bivšem pripadniku kosovske policije kojeg kosovsko tužilaštvo tereti za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva održano je danas pred Osnovnim sudom u Prištini ali je posle suđenja advokat Dejan Vasić, Trajkovićev branilac izjavio da je sudija u ovom procesu zabrnaila da se u javnost iznose dešavanja iz sudnice.

ЗАВРШЕНО РОЧИШТЕ У СЛУЧАЈУ СЛАЂАНА ТРАЈКОВИЋА: Судија забранила да се говори јавно о дешавањима у судници

foto d.z.

Advokat Vasić rekao je da je i na današnjem ročištu učinjena povreda postupka jer je medijima bilo zabranjeno prisustvo i naglasio da je zbog nepotpune dokumentacije i ovo drugo po redu ročište odloženo za 11 septembar.

I današnje suđenje bilo je zatvoreno za javnost a osim advokata odbrane ročištu je prisustvovala i Slađanova supruga Suzana koja je istakla da je njen suprug nevin i da se protiv njega vodi politički proces.

Inače, Slađan Trajković bivši pripandik ksoovske policije uhapšen je 15 decembra prošle godine u severnoj Mitrovici od kada s enalazi u pritvoru u Podujevu a na teret mu se stavlja navodni ratni zločin odnosno maltretiranje i proterivanje Albanaca iz okoline Vučitrna.On je prethodno kao i ostali Srbi napustio kosovsku policiju u kojoj je proveo više od deset godina .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024