SAUČEŠĆE PREMIJERKE BRNABIĆ: David Albahari je ime koje će će zauvek ostati upisano u našoj istoriji

Novosti online

30. 07. 2023. u 21:36

PREDSEDNICA Vlade Republike Srbije Ana Brnabić uputila je danas saučešće povodom smrti našeg poznatog književnika i prevodioca Davida Albaharija.

САУЧЕШЋЕ ПРЕМИЈЕРКЕ БРНАБИЋ: Давид Албахари је име које ће ће заувек остати уписано у нашој историји

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Sa velikom tugom primila sam vest o odlasku velikog pisca i kreatora srpske književne scene, Davida Albaharija. Ne samo da je svojim stvaralaštvom i vanrednim telentom doprinosio bogatstvu naše kulturne scene, kako za odrasle tako i za najmlađe generacije, već je i David Albahari svojim prevodilačkim umećem dovodio svet i svetsku misao u Srbiju.

Dobitnik je prestižnih nagrada, član najviših organizacija društava u našoj zemlji. Ime koje će zauvek ostati upisano u našoj istoriji.

U ime Vlade Republike Srbije i lično ime izražavam saučešće porodici, prijateljima, kolegama i poštovaocima - izjavila je Brnabić, preneo je Kurir.

BONUS VIDEO: Dule Vujošević o Đilasovom „vaspitavanju" i pretnjama novinarima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (8)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo