"MISLIM DA JE TO JAKO VAŽNO": Vučić - U interesu nam je da budemo povezani sa našom Gračanicom, ali i sa Prištinom, Tiranom...

Tanjug

26. 07. 2023. u 09:41

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je još u okviru Berlinskog procesa 2014. godine, sa tadašnjom nemačkom kancelarkom Angelom Merkel razgovarao o povezivanju Prištine i Niša auto-putem i istakao da Priština nije zainteresovana za to.

МИСЛИМ ДА ЈЕ ТО ЈАКО ВАЖНО: Вучић - У интересу нам је да будемо повезани са нашом Грачаницом, али и са Приштином, Тираном...

Foto: Novosti

 - Ja mislim da je to jako važno, da budemo spojeni sa našom Gračanicom, ali i sa Prištinom, Tiranom, Dračem. To nam olakšava posao i napredak, uvoz i izvoz robe i usluga - rekao je on. Vučić je dodao da Srbija ima da izgubi mnogo više od tzv. Kosova.

- Mnogo više imamo da izgubimo nego Kurti. Imamo mnogo snažniju ekonomiju, ljudi žive mnogo bolje, naše plate su još malo pa duplo veće nego dole. Kada se poveća i prosvetnim radnicima, i medicinskim sestrama u septembru, pa potom i značajanom broju pripadnika vojske, to će se osetiti. Od kraja godine povećavamo i minimalac - rekao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (100)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)