KURTI OTIMA SRPSKU ZEMLJU, A ZABRANJUJE GRADNJU STANOVA ZA SOCIJALNO UGROŽENE Srpska lista: Umesto deeskalacije, on nastavlja sa pritiscima

Novosti Onlajn

20. 07. 2023. u 17:45

IZ SRPSKE liste su poručili da je, dan posle pregovora u Briselu, režim Aljbina Kurtija umesto deeskalacije nastavio sa eskalacijom i daljim pritiscima na srpski narod na severu Kosova.

КУРТИ ОТИМА СРПСКУ ЗЕМЉУ, А ЗАБРАЊУЈЕ ГРАДЊУ СТАНОВА ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ Српска листа: Уместо деескалације, он наставља са притисцима

Foto: Profimedia

Kako su naveli, u Kosovskoj Mitrovici "odlukom Kurtijevog nelegalnog i nelegitimnog gradonačelnika danas je zabranjena gradnja stanova za socijalno ugrožene porodice u ovom gradu kao i škole za decu iz ugroženih kategorija".

U saopštenju Srpske liste se ističe da i ova odluka ima za cilj podizanje tenzija i ugrožavanje mira.

- Da ironija bude veća, odluku o zabrani gradnje škole i stanova donose Kurtijevi gradonačelnici u vreme kada se na severu Kosova i Metohije protivzakonito oduzima srpska zemlja i grade ilegalne baze za parapolicijske albanske jedinice, čime se krše sporazumi iz Brisela i svi zakoni na snazi!? Ovim se potvrđuju juče izrečene reči predsednika Vučića da smo daleko od deeskalacije i da Priština nije zainteresovana za deeskalaciju situacije na severu - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da Kurtijev režim ovom odlukom nastavlja sa eskalacijom i planom progona Srba sa svojih ognjišta.

- Nakon neosnovanih hapšenja, prebijanja i zastrašivanja našeg naroda, danas je preko svog gradonačelnika doneo odluke da zabrani izgradnju škole i stanova i tima poslao još jednu poruku da ne želi Srbe na Kosovu i Metohiji. Postavlja se pitanje da li je ovo odgovor Kurtija na poziv međunarodnih predstavnika da se deeskalira situacija na severu Kosova i Metohije, kao i da li je odluka da se zabrani izgradnja škole i stanova za ugrožene građane u skladu se apelima ambasadora Kvinte da ovi nametnuti gradonačelnici sa tri odsto osvojenih bave tehničkim i administrativnim stvarima - poručuju iz Srpske liste.

Ove odluke su izazvale dodatnu zabrinutost naših građana, jer se njima ugrožavaju osnovna ljudska prava našeg naroda, ističe se u saopštenju.

- Još jednom upućujemo apel međunarodnim predstavnicima da spreče Kurtija u izazivanju haosa, jer je njihova obaveza da sačuvaj mir i sigurnost za sve građane, pa i za Srbe na Kosovu i Metohiji - zaključuje se u saopštenju.

BONUS VIDEO: KURTIJA GAĐALI FLAŠOM VODE - Ponovo haos u skupštini lažne države

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom