SLAVICA DA VODI PROSVETU: Premijerka Brnabić u Skupštini predložila Ružićevog naslednika

S.S.R.

19. 07. 2023. u 18:04

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić predložila je danas Slavicu Đukić Dejanović iz SPS za novog ministra prosvete. Ona na ovoj funkciji treba da nasledi svog partijskog kolegu Branka Ružića koji je podneo ostavku posle masovnog ubistva u OŠ "Vladislav Ribnikar".

СЛАВИЦА ДА ВОДИ ПРОСВЕТУ: Премијерка Брнабић у Скупштини предложила Ружићевог наследника

Tanjug

Premijerka je u Skupštini navela da je Đukić Dejanović završila magistarske i doktorske studije i specijalizaciju iz neuropsihijatrije na Medicinskom falultetu Univerziteta u Beogradu.

- U sedam mandata je bila poslanik u Skupštini Srbije, parlamentu SRJ i državne zajednice Srbije i Crne Gore. U prelaznoj Vladi Srbije bila je ministar za brigu o porodici. Bila je i predsednica Skupštine od 2008. do 2012. i obavljala funkciju vršioca dužnosti predsednika Srbije od početka aprila do kraja maja 2012. - navela je premijerka.

Dodala je da je od 2012. do 2014. Đukić Dejanović bila i ministar zdravlja u Vladi Srbije, a od avgusta 2016. do oktobra 2020. godine ministar bez portfelja zadužen za demografiju i populacionu politiku.

Lider Dveri Boško Obradović kaže da se navršilo 33 godine od uvođenja višestranačja u Srbiji i da je to prilika da sagledamo "gde smo i šta smo":

- Posle 33 godine SPS i dalje kandiduje ministra prosvete. Posle nekoliko mandata na čelu ovog ministarstva, koje je SPS imala, imamo situaciju da se na tom polju ništa nije promenilo i da ćemo iznova imati ministra iz redova SPS koji naravno ništa neće promeniti i uraditi u prosvetnom sistemu, jer da su imali bilo koju dobru i kvalitetnu ideju, to bi uradili dosad.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)