KURTIJEVI BEZBOŽNICI OSUDILI TODOROVIĆA: Srpski lekar dobio 10 meseci zatvora zbog navodnog napada na policajca

Novosti Onlajn

06. 07. 2023. u 15:29

OSNOVNI sud u Mitrovici osudio je na 10 meseci zatvora lekara Nikolu Todorovića (42) po optužbi da je u aprilu na prelazu Jarinje napao službenika policije M. O.

КУРТИЈЕВИ БЕЗБОЖНИЦИ ОСУДИЛИ ТОДОРОВИЋА: Српски лекар добио 10 месеци затвора због наводног напада на полицајца

Foto: Ivan Radulović

Presudu Todoroviću objavio je 23. juna 2023. sudija u predmetu Džemajlj Jusufi, a optuženom je mera pritvora je produžena, do pravosnažnosti ove presude.

Inače, prema optužnici Osnovnog tužilaštva u Mitrovici, Nikola Todorović je navodno 7. aprila 2023. godine, na ulazu na tzv. Kosovo, napao policajca, povređenog M. O. u Jarinju, koji je bio na službenoj dužnosti.

Kako navode, dok je okrivljeni sa porodicom upravljao automobilom "KIA Sportage", najpre su ga zaustavili policajci radi kontrole i zatražili identifikacione dokumente za ulazak na tzv. Kosovo, pošto su troje dece imali samo sa srpske pasoše, sa kojim im nije dozvoljen ulazak u lažnu državu. 

Podsetimo, hapšenje Todorovića je usledilo nakon zaustavljanja na prelazu Jarinje, u prisustvu žene i troje maloletne dece od 12, osam i pet godina, koji su, kako je tada navela Kancelarija za Kosovo i Metohiju, sve vreme gledali kako im tzv. kosovska policija maltretira oca i kako ga sa lisicama na rukama odvode u pravcu Leposavića.

U Kancelariji su tada naveli da je lekar priveden zato što nije imao odgovarajuća dokumenta, a advokat Delević da „Todoroviću tzv. kosovska policija nije uvažila srpske pasoše koje je imao na ime dece, već su zahtevali da im se na uvid daju dečji izvodi iz matične knjige rođenih”.

BONUS VIDEO: SRPKINjA PORUČILA KURTIJEVOJ POLICIJI - "Nećeš da me teraš iz moje kuće, evo hapsite me"

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)