SIJARTO: Odluka o puštanju tzv. kosovskih policajaca odraz strateške saradnje Srbije i Mađarske

Tanjug

26. 06. 2023. u 18:09

ŠEF mađarske diplomatije Peter Sijarto izjavio je danas da je odluka Beograda o puštanju uhapšenih tzv. kosovskih policajaca da se brane sa slobode odraz strateške saradnje Srbije i Mađarske.

СИЈАРТО: Одлука о пуштању тзв. косовских полицајаца одраз стратешке сарадње Србије и Мађарске

Foto: Tanjug/Panon TV/Molnar Edvard

Sijarto je objasnio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije danas obavestio mađarskog premijera Viktora Orbana o odluci sprskih vlasti da puste iz privora trojicu pripadnika tzv. kosovske specijalne policije.

- Ovog jutra zamenik premijera Srbije Siniša Mali zatražio je od mene da prenesem poruku od predsednika Vučića našem premijeru Viktoru Orbanu, u kojoj je srpski predsednik mađarskom premijeru saopštio odluku srpskih vlasti da oslobodi poliajce iz pritvora. Ova odluka srpskih vlasti doneta je na osnovu razgovora između premijera Orbana i predsednika Vučića u kojem je naš premijer zamolio i posavetovao predsednika Vučića da oslobodi policajce i mi duboko verujemo da ovakva odluka odražava snažne veze između naših zemalja, kao i stratešku saradnju koju imamo - rekao je Sijarto.

Mađarski premijer Viktor Orban potvrdio je da je jutros razgovarao sa predsednikom Vučićem, koji ga je obavestio da će uhapšeni pripadnici tzv. kosovske specijalne policije biti pušteni iz pritvora i naglasio da ''veoma ceni'' taj potez.

Ranije danas sud u Kraljevu je potvrdio optužnicu protiv trojice pripadnika tzv. Kosovske specijalne policije, koji su uhapšeni uboko na teritoriji Srbije 14. juna i oni će se braniti sa slobode.

BONUS VIDEO: SELAKOVIĆ I SIJARTO U SUBOTICI - Srbija i Mađarska potpisale sporazum o graničnoj kontroli

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (54)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić