"VIDIMO ŠTA RADE SRBIMA NA KOSOVU": Orban rekao da su Kurtijevi izbori neprihvatljivi, imao molbu za Vučića

Novosti online

20. 06. 2023. u 13:41

PREMIJER Mađarske Viktor Orban je tokom obraćanja javnosti, nakon završene sednice Strateškog saveta Srbije i Mađarske, prokomentarisao i aktuelnu situaciju na Kosovu i Metohiji.

ВИДИМО ШТА РАДЕ СРБИМА НА КОСОВУ: Орбан рекао да су Куртијеви избори неприхватљиви, имао молбу за Вучића

Foto: Profimedia

Orban dodaje da moramo tražiti mogućnost saradnje sa što više zemalja, i kaže da je Srbija ključna zemlja Zapadnog Balkana.

- Na kraju, dragi predsedniče, ja bih pomenuo jednu osetljivu stvar. Mi pratimo događaje na Kosovu i Metohiji pomno, i vidimo šta se radi Srbima. Smatram da je neprihvatljivo da izbore sa učešćem od 4 odsto prihvata međunarodna zajednica kao legalne. Mi Mađari to vidimo, i jasno nam je. A što se tiče hapšenja tri kosovska policajca, ja vas molim da razmislite o tome. Vaši neprijatelji hoće da vam naude, a ja mislim da bi bilo dobro da poslušate našu molbu i vratite tu trojicu policajaca Kosovu. Zato vas molim da razmislite o tome - zaključio je Viktor Orban.

Vučić je odgovorio mađarskom premijeru, i istakao da niko nije pretukao policajce tzv. Kosova koji su uhapšeni zbog upada na teritoriju centralne Srbije, i da im ništa ne fali.

- Eno piju koka-kolu i jedu grožđe. Ništa im ne fali. Ali ne, mi smo zlikovci i divljaci, jer ako to nije tako onda nema smisla ništa. Meni je Viktor juče rekao da je veliki pritisak na našu zemlju, i da jedva čekaju da donesu mere protiv nas i izjednače poziciju Beograd i Prištine. Nisam znao da će danas izaći sa ovom inicijativom. Odluka o puštanju je na nadležnim organima, vama hvala na brizi, i svaki vaš savet i molbu sa najvećom pažnjom uzeću u razmatranje - kazao je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)