BRNABIĆ: Karikatura u NIN-u primer beščašća i nedostatka empatije za stradale

Novosti online

01. 06. 2023. u 12:57

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Kragujevcu da karikatura u NIN-u u kojoj se predsednik Aleksandar Vučić izjadnačava sa nacističkim vođom predstavlja primer beščašća, relativizaciju najgrubljih nacističkih zločina, ali i nedostatak emaptije za mnoge narode, ne samo srpski.

БРНАБИЋ: Карикатура у НИН-у пример бешчашћа и недостатка емпатије за страдале

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Naglasila je da je najbolje mesto da komentariše poruku karikature upravo Kragujevac, grad koji je najviše propatio od i tokom nacističke okupacije.

- Vi želite da kažete da su to Aleksandar Vučić i SNS, to je vaša karikatura i vaš odnos prema političkim neistomišljenicima - rekla je Brnabićeva na pitanje novinara da prokomentariše karikaturu u NIN-u, na kojoj je predsednik predstavljen kao nacistički vođa.

- To je primer beščašća, relativizacije najgrubljih zločina, primer kako nemate empatiju za čitav naš narodi, za druge Jevreje, Rome koji su tada propatili kao nikada - rekla je Brnabićeva.

- Sada izjednačavate Aleksandra Vučića sa nacističkim vođom a nepunih sedam dana ste nas iz SNS izjednačavali, kao i sve one koji veruju da Aleksandar Vučić i SNS ne rade tako loš posao za našu zemlju, sa fašističkim falangama i Musolinijevim fašistima - rekla je predsedica Vlade.

Naglasila je da takav način komunikacije treba da bude na čast onima koji to podržavaju, a tvrde da se bore protiv nasilja.

Dodala je da zato želi samo da zamoli za minimum, minimum ljudskog dostojanstva i poštovanja prema najstrašnijim zločinima koje je ova zemlja videla, pa i Kragujevac.

Nemojte da pljujete i relativizujete zločine tih dželata, rekla je Brnabićeva.

Predsednica Vlade Ana Brnabić prisustvovala je danas svečanom otvaranju fabrike "Vaker Najson" (Wacker Neuson) u Kragujevcu.

Nakon toga je prisustvovala potpisivanju Sporazuma o saradnji između Vlade Srbije i kompanije Amazon veb servis u Data centru u Kragujevcu, ispred kojeg je odgovarala i na pitanja novinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (42)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)