SRBIMA PRITVOR, A ZLIKOVCI KOJI PUCAJU U LJUDE NA SLOBODI: Petković osudio novu provokaciju lažne države

Novosti online

31. 05. 2023. u 18:44

IZRICANjE jednomesečnog pritvora Radošu Petroviću i Dušanu Obrenoviću, koje je KFOR nasumično i neosnovano zadržao, a potom i predao Kurtijevoj zločinačkoj policiji, nastavak je ogoljenog nasilja prištinskog režima nad Srbima na Kosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

СРБИМА ПРИТВОР, А ЗЛИКОВЦИ КОЈИ ПУЦАЈУ У ЉУДЕ НА СЛОБОДИ: Петковић осудио нову провокацију лажне државе

FOTO: Novosti

On je istakao da su Petrović i Obrenović utamničeni bez ikakvih dokaza da su učestvovali u bilo kakvom krivičnom delu, a jedina krivica je što nose srpsko ime i prezime, i to je jasan pokušaj zastrašivanja i pretnja svakom Srbinu na KiM. 

Petković je istakao da je Obrenović, povrh svega, kako je potvrdio njegov branilac, i divljački prebijen od strane Kurtijeve policije, a deo odgovornosti za to snose i oni koji su ga predali na milost i nemilost zlikovcima.

- Ovom suludom odlukom politički instruisanog pravosuđa Kurti nastavlja da prkosi i tera inat međunarodnoj zajednici, koja od njega jasno zahteva da deeskalira situaciju i da prestane da sprovodi nasilje na severu KiM. Sa druge strane, zlikovac u policijskoj uniformi koji je hladnokrvno iz automatske puške ustrelio u leđa golorukog Srbina Dragišu Galjka šeta slobodno, valjda da bi imao još neku priliku da puca u Srbe, jer Kurtijevi sudovi, čak i kad reaguju u sličnim situacijama, tradicionalno tretiraju pokušaje ubistva Srba blaže nego komunalne prekršaje - naveo je Petković. 

Ukazao je da ponašanje Kurtijeve policije i njegovog inkvizitorskog pravosuđa nastavlja da nas udaljava od svakog pokušaja normalizacije odnosa i potvrđuje rešenost Prištine da u eskalaciji ide do kraja, ne mareći za zdravlje i živote ljudi.

BONUS VIDEO: SRBI ISPRED OPŠTINE LEPOSAVIĆ - Vijore se trobojke - slušaju se patriotske pesme

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (26)

ODREKAO SE TITULE! Novak Đoković objavio gde i kada igra do kraja 2023. godine