MILAN KNEŽEVIĆ NA SKUPU "SRBIJA NADE": Volim ovu nepokornu Srbiju, zato što je svoja i samostalna!

Novosti online

26. 05. 2023. u 19:54

MILAN Knežević, jedan od lidera Za budućnost Crne Gore, poručio je na skupu "Srbija nade" da želi da prenese svima pozdrave iz bratske Crne Gore.

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ НА СКУПУ СРБИЈА НАДЕ: Волим ову непокорну Србију, зато што је своја и самостална!

Printscreen

 - Mada više nisam siguran da se ona tako zove, već da su joj dali ime Ambasadistan. Nažalost, junačkom Crnom Gorom Vučjeg Dola, Fundine, i njihovim precima, sada upravljaju ambasadori i ambasadorke jer smo im pripali u deo kada je pročitan testament pokojnog Pantelije Topalovića. I kao u svakom Ambasadoristanu su nam poručili ambasadori da nema potrebe da nosimo svoje glave i da mislimo njima, jer će oni to činiti umesto nas. I dovoljno je kada oni odu na spavanje, da svi ugasimo svetla, a kada ustanu da pristavimo džezvu - kazao je on. Knežević ističe da upravo u Crnoj Gori, postoje časni Srbi i Crnogorci koji nikada neće priznati lažnu državu Kosovo.

- I da znate, ako da Bog da formiramo vladu kao naša koalicija, i postanem premijer, prva odluka je povlačenje sramnog priznanja tzv. države Kosovo. Zato, braćo Srbi i sestre srpkinje, ja volim ovu nepokornu Srbiju, na kiši, na suncu, na vetru, zato što je svoja i samostalna, i bori se za svoj narod na KiM koji posebno pozdravljam večeras. Možda nekome niste fensi jer ne slušate tehno muziku ili Eltona Džona, ali vi čuvate dečanska zvona, i dok ona zvone, biće Kosovo srpsko - kazao je on.

Milan Knežević ističe da voli Srbiju zato što nikada neće krenuti u rat protiv bratske Rusije.

- Volim Srbiju na čelu sa Aleksandrom Vučićem, koji je najviše pomogao srpskom narodu u CG. Obnavljao institucije, pomagao SPC, pomagao bogosloviju na Cetinju. Sada kada je bio u Crnoj Gori obećao je da ćemo zajedno otvoriti dve fabrike na severu Crne Gore. I kada me pitaju šta mi je bliže - Brisel ili Beograd, ja ih pitam jeste li normalni. Nama ništa nije bliže od Beograda, Novog Sada, carskog Prizrena i Kosovske Mitrovice. Zajedno smo počeli ovo istorijsko putovanje, i sve što boli Beograd, boli i nas - istakao je Knežević. On kaže da zna šta znači nezavisnost i teritorijalni integritet, i pozvao i one koji su protiv skupa, rekavši da su i oni njegova braća.

- Nemojte da se delite, jer je interes srpskog naroda nešto najvažnije. Politike su prolazne, ali ako se zanesemo u tim tučama, ostaćemo bez države i nezavisnosti, i napraviće se još jedan Ambasadoristan. Još jednom poručujem - Živela Srbija, Živela Republika Srpska, nek je vječna Crna Gora - zaključio je Knežević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (48)