"OVO JE DIREKTNA DESTABILIZACIJA SRBIJE" Brnabić: Vlast se neće menjati na ulicama, nego na izborima (VIDEO)

Novosti online

19. 05. 2023. u 13:49

PREDSEDNICA Vlade Republike Srbija Ana Brnabić izjavila je da su vesti koje su danas plasirali tajkunski mediji, a tiču se navodnog izlaska Ivice Dačića sa jučerašnje sednica Vlada, direktan pokušaj destabilizacije Srbije.

ОВО ЈЕ ДИРЕКТНА ДЕСТАБИЛИЗАЦИЈА СРБИЈЕ Брнабић: Власт се неће мењати на улицама, него на изборима (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Brnabić, koja drugi dan boravi u Skupštini predstavljajući izveštaj o bezbednosti u Srbiji narodnim poslanicima, zamolila je građane da ne veruju u lažne vesti koje mogu pročitati u tajkunskim medijima.

- Mi na jučerašnjoj sednici nismo imali nijedan neusaglašen zahtev, a ne da je neko napupštao sednicu Vlade. Pa mi je važno da kažem građanima da ne veruju u laži, dezinformacije, u pokušaje stranih službi da u Srbiji stvore haos. Sve što se dešava je direktna destabilizacija Republike Srbije! - jasna je bila premijerka.

- Da ne biste izvlačilči moje reči iz konteksta, ovde nisam mislila na tragedije, već na sve ono što se dešava nakon tih tragedija i što se svakoga dana dešava sve više I više. To da je Ivica Dačić napustio sednicu Vlade, može da plasira samo neko ko želi da destabilizuje Srbiju. To je bezočna, lako proverljiva laž - rekla je Brnabić.

“Moj nenameran lapsus je brzinom svetlosti zloupotrebljen a snimak namerno isečen”

Ona se dotakla i jednog lapsusa koji je napravila ranije tokom dana, a koja je odmah bila zloupotrebljena iako je više nego jasno šta je htela da kaže s obzirom na to da je društvenim mrežama počeo da kruži isečen snimak.

- Iako sam samo ovde, juče i danas, najmanje dvadeset puta ponovila da će se vlast u Republici Srbiji menjati isključivo voljom građana iskazanom na izborima, da neće biti Majdana, da se vlast neće menjati na ulici i da su izbori jedini mehanizam, a da se mi funkcija držati nećemo i da su ostavke najmanji problem, da možemo da idemo na izbore a li da jedino neće biti dozvoljeno da se bez izbora menja vlast – ne vredi. Vidim da su uhvatili jedan moj lapsus gde sam nenamerno rekla da se vlast neće menjati na izborima, a već u narednoj rečenici se ispravila i u narednih minut još pet puta ponovila ispravno. Neverovatno. Ponavljam – u Srbiji će se vlast menjati isključivo na izborima, neće biti promene vlasti na ulici. Neka to bude svima jasno - zaključila je Brnabić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (71)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)