OMLADINCI IZ KOSOVSKOG POMORAVLJA KRENULI ZA BEOGRAD: Mladići pošli na veliki miting - prepešačiće 470 kilometara (FOTO/VIDEO)

Novosti online

17. 05. 2023. u 11:12

GRUPA srpskih mladića krenula je rano jutros pešice iz Kosovskog Pomoravlja put Beograda kako bi učestvovali na velikom mitingu 26. maja.

ОМЛАДИНЦИ ИЗ КОСОВСКОГ ПОМОРАВЉА КРЕНУЛИ ЗА БЕОГРАД: Младићи пошли на велики митинг - препешачиће 470 километара (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Novosti

Kako javljaju sa terena, oko 9 časova stigli su u Bujanovac bez ikakvih problema.

Jutros, u šest časova, trinaestorica hrabrih mladića iz različitih sela Kosovskog Pomoravlja, uključujući Gornje Kusce, Ranilug, Veliko Ropotovo, Kosovsku Kamenicu i Draganac, započela su svoj pešački put ka Beogradu. Ova samoinicijativna grupa krenula je sa ciljem da pruži podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, na velikom mitingu koji će se održati 26. maja.

Istakli su da žele da se zahvale predsedniku Vučiću za napore koje ulaže u očuvanje srpskog identiteta na Kosovu i Metohiji, te da podrže sve dalje aktivnosti koje će doprineti napretku srpskog naroda na ovim prostorima. Njihova posvećenost, hrabrost i optimizam jasno pokazuju koliko im je stalo do budućnosti svoje zajednice i da su spremni da se bore za svoje ideale.

Ovi mladići su odlučili da prepešače neverovatnih 470 kilometara od Korminjana do Beograda. Planiraju da dnevno prelaze oko 40 kilometara, uz obezbeđena prenoćišta duž puta. Njihova odlučnost i hrabrost su impresivni, a njihov poduhvat simbolizuje duboku posvećenost i podršku srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

Grupa je opremljena vozilom koje ih prati i u kojem se nalazi garderoba za presvlačenje i neophodne zalihe vode kako bi im bilo omogućeno da se osveže tokom puta.

Ovaj izuzetan pešački poduhvat mladića iz Kosovskog Pomoravlja predstavlja primer hrabrosti, vere i snage mladih generacija koje su spremne da se angažuju i daju podršku svojoj zemlji i liderima. Njihova predanost i entuzijazam inspirišu i motivišu sve nas da se borimo za bolju budućnost i ostvarivanje zajedničkih ciljeva.

(rtvpuls.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (360)

NEDAVNO SE KRSTIO, A SAD... Oženio se Ronaldo -  i to kim! (FOTO)