UPRKOS SVIM IZAZOVIMA SAČUVAĆEMO NAŠ NAROD NA KIM: Petković se sastao sa Lajčakom (FOTO)

Novosti Onlajn

12. 05. 2023. u 12:12

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograd i Prištine Miroslavom Lajčakom.

УПРКОС СВИМ ИЗАЗОВИМА САЧУВАЋЕМО НАШ НАРОД НА КИМ: Петковић се састао са Лајчаком (ФОТО)

Foto: Printskrin/Fejsbuk

- Sastao sam se danas sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom sa kojim sam razgovarao o predstojećoj rundi dijaloga u Briselu, kao i političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, s posebnim osvrtom na tenzije koje u četiri opštine na severu podiže Aljbin Kurti.

Izrazio sam zabrinutost zbog svakodnevnog institucionalnog i svakog drugog nasilja koje nad srpskim stanovništvom sprovodi režim iz Prištine, kao i zbog nerazumnih, jednostranih akcija albanskih političara koje prete da ugroze mir, posebno u svetlu pokušaja da nasilno preuzmu opštine na severu KiM, ali i pokušaja protivpravne eksproprijacije i otimanja srpske zemlje, do jednostranog raspuštanja Upravljačkog tima za ZSO.

Beograd niti želi, niti povlači poteze koji mogu da dovedu do tenzija i novih kriza na terenu, već će nastaviti da čuva mir i stabilnost kao najveće vrednosti, a jedina odgovornost za izazivanje kriza jeste na Prištini. Uprkos svim izazovima, sačuvaćemo naš narod na Kosovu i Metohiji - napisao je Petković na svom Fejsbuku.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a