KOLEGE IZ OPOZICIJE SE OGRAĐUJU OD ONIH KOJI POZIVAJU NA PROTESTE: Politizujete tragediju i skupljate jeftine političke poene

Novosti onlajn

08. 05. 2023. u 13:16

ADVOKAT i bivši narodni poslanik Demokratske stranke Nenad Konstantinović izjavio je danas da su politički protesti i nastupi od strane opozicije uvek borba za rejting, ali da nije trenutak i vreme za to.

КОЛЕГЕ ИЗ ОПОЗИЦИЈЕ СЕ ОГРАЂУЈУ ОД ОНИХ КОЈИ ПОЗИВАЈУ НА ПРОТЕСТЕ: Политизујете трагедију и скупљате јефтине политичке поене

Arhiva

Prema njegovim rečima, nemoguće je skupljati političke poene na tragičnoj temi.

- Tema današnjeg vremena treba da budu empatija i žrtve, jer se ne razgovara dovoljno o tome ko su žrtve, već se uvek govori o počiniocima dela, a nedovoljno se govori o žrtvama. Tragedije koje su se dogodile su toliko strašne i toliko su pogodile sve građane Srbije, ne samo one koji imaju decu tog uzrasta, nego celo građanstvo - rekao je Konstantinović i dodao:

- Mislim da je ovo prilika da krenemo u neku reformu, da to bude reforma društva koja kreće od reforme obrazovnog sistema.

Poslanica Srpske stranke Zavetnici Dragana Miljanić izjavila je danas da ta stranka smatra da je potrebno izbeći bilo kakvu politizaciju tragičnih događaja, jer, kako je istakla, nije vreme za prikupljanje jeftinih političkih poena.

Prema njenim rečima, u ovim trenucima potrebno je insistirati na pronalaženju načina kako da se povrati sigurnost deci i njihovim roditeljima i da se obnovi poverenje građana u društvene institucije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona