SRBIJA BI DA ZAUZME KIM KAO RUSIJA KRIM Skandalozna izjava Vjose Osmani - optužuje Vučića da finansira paravojne grupe na severu KiM

Novosti onlajn

11. 04. 2023. u 11:37

PREDSEDNICA lažne države Vjosa Osmani rekla je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "duboko vezan" za ruskog predsednika Vladimira Putina, dodajući da "Srbija namerava da zauzme teritoriju Kosova, kao što je to uradila Rusija sa Krimom".

СРБИЈА БИ ДА ЗАУЗМЕ КИМ КАО РУСИЈА КРИМ Скандалозна изјава Вјосе Османи - оптужује Вучића да финансира паравојне групе на северу КиМ

Foto: Jutjub/Al Jazeera Balkans

- Sve ovo pokazuje da je to potpuno isti plan kao Putinov za Krim - rekla je Osmanijeva, dodajući da se na Balkanu stvara opasna situacija.

Osmanijeva je pozvala Zapad da podrži tzv. Kosovo, upozoravajući da bi sukob na Balkanu dodatno destabilizirao ionako krhku Evropu.

- Ovo nije daleki problem. Mir na Zapadnom Balkanu je usko povezan sa mirom u Londonu, Njujorku, Vašingtonu, Parizu, Berlinu, jer istorija pokazuje da je nedostatak mira i bezbednosti u Evropi nedostatak međunarodnog mira i bezbednosti. A nedostatak mira i sigurnosti na Zapadnom Balkanu znači da je to destabilizovana Evropa - dodala je Vjosa Osmani.

Ona je istakla da "Srbija naoružava i finansira paravojne grupe".

- Srpske paravojne snage i kriminalne organizacije pomažu u podsticanju nasilja na severu Kosova, a Rusija uvozi oružje i vojne uniforme. Srbija je otvoreno podržavala ove grupe na severu Kosova i činila zločine, uključujući i zločine nad Srbima koji žive na severu - rekla je ona.

Govoreći o evropskom planu, Osmanijeva je navela da su razočarani što međusobno priznanje nije eksplicitno uključeno u taj sporazum.

Vjosa Osmani kaže da je uzajamno priznanje jedino rešenje koje može garantovati dugoročan mir i stabilnost.

- To je jedino rešenje koje može dovesti do dugoročnog mira i stabilnosti. Srbija mora da shvati da je realnost tzv. Kosova kao nezavisne suverene države realnost koja će postojati zauvek. Dakle, što pre i što više naši partneri to kažu i jasno stave do znanja Srbiji, to bolje za Srbiju, bolje za region i naravno za naše odnose - poručila je Osmanijeva.

BONUS VIDEO: OTIMAJU NAM DEDOVINU, A VREBAJU I SNAJPERIMA - Srbi kod Leposavića odlučni u nameri da odbrane svoje

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (243)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati