VUČIĆ IZ VERONE: Očekujem premijerku Meloni u našoj zemlji - Moj san je uspešna Srbija (VIDEO)

Novosti online

03. 04. 2023. u 11:37 >> 11:54

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić rekao je, u obraćanju medijima iz Verone, da pre kraja godine očekuje italijansku premijerku Đorđu Meloni u Srbiji, a zahvalio se na podršci koju ta zemlja pruža.

ВУЧИЋ ИЗ ВЕРОНЕ: Очекујем премијерку Мелони у нашој земљи - Мој сан је успешна Србија (ВИДЕО)

Pink Printscreen

- Znate da je Italija naš treći spoljnotrgovinski partner, posle Nemačke i Kine. Očekujem premijerku Meloni u Srbiji - kazao je predsednik Vučić.

- Veoma sam zadovoljan onim što smo ove uradili. Razgovarali smo i o privredi, nabavkama gasa i svim svetskim temama. Za nas je bilo važno da čujemo kako Italija i Evropa razmišljaju i da sagledamo svoju poziciju - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da su on i premijeri  Severne Makedonije Dimitar Kovačevski i Albanije Edij Rama izašli sa nekim idejma prema EU, jer su videli koliko su druge zemlje dobile podršku.

- Rekli smo koliko su teška vremena pred nama i danas zamolili Meloni da nam u Briselu pomognu, kao i dodatno bilateralno. Zahvalio sam Meloni, Tajaniju i celoj italijanskoj vladi - preneo je Vučić.

- Zadovoljan sam što u premijerki Meloni imamo iskrenog prijatelja. Cela vlada Italije je ovde, došla je u Veronu da pokažu koliko je važan sajam. To govori koliko je važno da se ovim bavimo. To nije pitanje kulture pijenja, to je biznis, ekonomija, privreda... Sa velikim nadanjima očekujem novembar mesec i Open Balkan festival u Beogradu - dodao je predsednik.

O izborima u Crnog Gori

Vučić je govorio i o rezultatima izbora u Crnoj Gori. Rekao je i da je lično čestitao Jakovu Milatoviću na pobedi na predsedničkim izborima.

- Što se tiče odnosa prema meni u Crnoj Gori. Mi se nismo mešali u izbore, ponašali smo se ozbiljno i odgovorno. Čestitao sam Milatoviću. Pre nekoliko minuta sam razmenio i poruke sa njim. Verujem da kada prođe inauguracija, da će jedno od prvih mesta koje će da poseti, biti Beograd - kazao je Vučić.

Kako je rekao, Srbija se tokom predizborne kampanje ponašala odgovorno i korektno.

"Moj san je uspešna Srbija"

Vučić je, komentarišući godinu dana otkako je pobedio na izborima, rekao:

- Rekli su da ću 3. aprila da uvedem sankcije Rusiji. Svi su govorili u jeku kampanju kako su protiv sankcija, a ja sam bio obazriv i nisam mogao, ni želeo da budem glasan kao oni. Odjednom oni 3. aprila postaju zagovornici sankcija. Ali to je jedna u milion laži.

- Rat se neće skoro završiti. Za mene je najvažnije koliko možemo da podignemo srpsku ekonomiju. Ministri moraju da rade više. Ako oni to ne razumeju, onda ne sanjamo iste snove. A moj san je uspešna Srbija, koja radi na svom ekonomskom snaženju - naveo je Vučić.

- Ja ne mogu da se kandidujem više, a kao što sam obećao nikada me neće pobediti, jer znam koliko su neodogovorni i neozbiljni. Njima je mozak pomračila patološka mržnja. Da imaju malo političke pameti bežali bi od mene, jer kada mene napadaju odbija se kao o beton, to samo meni donosi a njima oduzima - rekao je predsednik.

- Nije naša pozicija laka, naprotiv teška je. Imamo uređene javne finansije, ali moramo da radimo. Moramo da razmišljamo kako da snažimo Srbiju. Svaki razgovor koji po tom pitanju obavite je od suštinskog značaja za Srbiju - kaže Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (241)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati