BOJKOTUJU I FARBU ZA KOSU: Nastavlja se sramna kampanja Prištine protiv kupovine srpskih proizvoda na Kosovu i Metohiji

Tanjug

30. 03. 2023. u 14:08

NA Kosovu i Metohiji nastavlja se kampanja protiv kupovine proizvoda iz Republike Srbije i sada je, nakon spotova i protesta, pokrenut i sajt "Bojkoto 860", koji poziva na bojkot srpskih proizvoda.

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

Foto: Printskrin

Sajt je pokrenut u Prištini, a 860 je broj na bar-kodu srpskih proizvoda. Pored imena sajta, prikazana je i fotografija koja asocira na oružane sukobe iz 1999. Građani se pozivaju da ne kupuju konditorske proizvode, flaširanu vodu, razne sokove, jestivo ulje, pa čak i farbu za kosu!

Na sajtu "Bojkoto 860", na spisku proizvoda koje ne bi trebalo kupovati su keks, čips, smoki, razni sokovi, jestivo ulje, pa čak i farbe za kosu, ali i koka-kola, fanta, šveps.

"Svaki proizvod uvezen iz Srbije jeste investicija za nabavku naoružanja srpske vojske! Bojkotujte proizvode Srbije!

Bojkotujte 860 bar-kod! Prestanite da finansirate srpsku vojsku", poručuju autori sajta.

Predsednik Asocijacije srpskih privrednika opštine Gračanica Saša Sekulić kaže za Tanjug da ovo nije ništa novo:

- Znam da je to bilo i ranije, sećate se slučaja sa uvođenjem taksi, a pre par meseci imali smo i zabranu prodaje jestivog ulja proizvedenog u Republici Srbiji. Međutim, niko ne govori o tome da imamo i bojkot srpskih poljoprivrednih proizvoda na srpskoj pijaci. Zadnjih mesec-dva vi nemate više Albanaca koji dolaze na srpsku pijacu u Gračanici da kupuju proizvode - rekao je Sekulić.

Prema njegovim rečima, to je populistička politika mnogih albanskih partija koje na sve načine pokušavaju da što manje proizvoda iz Srbije dođe na prostor tzv. Kosova, ali i da se što manje prodaju proizvodi Srba koji žive na Kosovu i Metohiji. Kako kaže, ovakvi potezi nisu normalni.

- Mislim da u 21. veku treba da bude potpuna sloboda kretanja, robe, novca i kapitala, a ljudima još pada na pamet da bojkotuju neke proizvode. To nema logike i potpuno je svejedno da li proizvodi dolaze iz Srbije ili bilo koje druge države. Za mene je to nenormalno i mislim da to neće uspeti kao što do sada mnoge stvari nisu uspele - zaključio je on.

(Itnormer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (12)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!