MILENA POPOVIĆ I DVA SVEDOKA SE NISU POJAVILI: Odloženo današnje ročište u slučaju ubistva Olivera Ivanovića

D. Z.

14. 03. 2023. u 11:22

DANAŠNjE ročište u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, lidera G. I. SDP, koje je trebalo da se održi pred Specijalnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini, odloženo je za 25, 26. i 29. maj.

МИЛЕНА ПОПОВИЋ И ДВА СВЕДОКА СЕ НИСУ ПОЈАВИЛИ: Одложено данашње рочиште у случају убиства Оливера Ивановића

FOTO D.Z.

Naime, na današnjem ročištu kao jedan od svedoka trebala je da se pojavi Milena Popović, nevenčana supruga Olivera Ivanovića, ali je sud, prema rečima sudije Valjona Kurtaja koji vodi ovaj postupak, dobio mejl od Popovićeve u kojem je navela da zbog političke situacije i bezbednosti neće moći da se javi i zahtevala je da da izjavu putem linka.

- Takođe, primili smo pismeni dokument od advokata Faruka Korenice da svedoci neće moći da dođu i prisustvuju suđenju - rekao je sudija Kurtaj, dok je advokat Faruk Korenica objasnio da su svedoci koji su bili planirani da daju izjavu na današnjem ročištu zamolili za odlaganje. U pitanju su, kako je pojasnio, starešine policije koje su dali ostavke, a to su Nebojša Ćamilović i Goran Živković.

Posle petominiutne pauze, sudsko veće je donelo doluku da zbog važnosti slučaja usvoji predlog o saslušanju pomenuta dva svedoka na narednom ročištu, kao i da se putem međunarodnog departmana pravde zakaže saslušanje i obezbedi saslušanje Milene Popović.

Suđenje neće biti nastavljeno sutra, iako je to prvobitno najavljivano.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega