DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da današnja poruka premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da neće formirati Zajednicu srpskih opština pokazuje koliko je predsednik Aleksandar Vučić bio u pravu kada je rekao da ne očekuje pozitivan pristup Prištine kada je reč o poštovanju sporazuma.

Komentari (36)

Klara

10.03.2023. 16:06

Može Kurti da priča šta oće, obaveze koje je potpisao mora da ispuni.EU ne sme više da podržava takav vid bezobrazluka koji radi Kurti

Žare

11.03.2023. 00:33

Vučić ga je pročitao to je tačno, još samo da ubedi strane sile da je politika koju vodi kurti lažna i bezvredna. To će mu biti početak kraja.

Cale

20.03.2023. 19:06

Formiranje ZSO je farsa da opravda ono što je dogovoreno i prihvatamo Kosovo kao drzavu. ZSO će se formirati po zakonima Kosova, koje će prava i funkcionisanje ZSO oblikovati kako im odgovara, menjanjem njihove uslove rada i ovlašćenja. Neće se to dogoditi odmah, ali hoće u bliskoj budućnosti jer kao samostalna država ima prava da menja i dopunjuje svoje postojeće zakone. Već sam pojam Zajednica je daleko manji od pojma Autonomija i zato autonomija nije ni u razmatranju.