"VUČIĆ GA PROČITAO KAO KNJIGU" Petković o izjavi Kurtija da neće osnovati ZSO

Tanjug

10. 03. 2023. u 15:52

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da današnja poruka premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da neće formirati Zajednicu srpskih opština pokazuje koliko je predsednik Aleksandar Vučić bio u pravu kada je rekao da ne očekuje pozitivan pristup Prištine kada je reč o poštovanju sporazuma.

ВУЧИЋ ГА ПРОЧИТАО КАО КЊИГУ Петковић о изјави Куртија да неће основати ЗСО

Foto: Printscreen/RTS

- Pročitao je Vučić Kurtija kao otvorenu knjigu i njegova poruka sinoć da ne očekuje da će Priština formirati ZSO jasan je pokazatelj da Beograd zna s kim ima posla, ali i da nikada nećemo odustati od formiranja ZSO onako kako je to dogovoreno sporazumom u Briselu pre 10 godina - saopštio je Petković. 

Petković navodi i da ta poslednja Kurtijeva izjava pokazuje nedemokratsko, autokratsko i antisrpsko lice vlasti u Prištini. 

Prema njegovim rečima, ne bi Kurti ovakve poruke mogao da šalje da ne vidi ohrabrenje od pojedinih zapadnih država. 

- Može EU Prištinu da nagrađuje viznom liberalizacijom koliko im volja, ali jedno je sigurno, Srbija pod predsednikom Vučićem nikada neće priznati tzv. nezavisnost "Kosova" i nikada se neće saglasiti sa članstvom tzv. Kosova u UN - istakao je direktor Kancelarije za KiM.

Zato, kako je rekao Petković, može Kurti da govori šta hoće, ali to ne umanjuje pravnu obavezu Prištine da postignute sporazume poštuje i ispuni, pre svega obavezu formiranja ZSO.

 

BONUS VIDEO:

ZABORAVILA DA SU ONI TADA BILI NA VLASTI: Đurđević Stamenkovski isprozivala saborce iz opozicije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (36)

DANAS JE CRVENO SLOVO: Obeležavamo Duhovski utorak - koje običaje poštuju vernici