KURTI JE ODLUČAN DA NE FORMIRA ZSO: Predsednik Vučić - Zapad ga ohrabruje da ne ispunjava obaveze

Novosti Onlajn

09. 03. 2023. u 21:20

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da teško da je danas bilo nekog napretka u Prištini koju je posetio Miroslav Lajčak i da je siguran da je Aljbin Kurti odlučan da ne formira ZSO na KiM, kao i da se vidi da nisu spremni da na njega izvrše pritisak, već da ga ohrabruju u neispunjavanju obaveza.

КУРТИ ЈЕ ОДЛУЧАН ДА НЕ ФОРМИРА ЗСО: Председник Вучић - Запад га охрабрује да не испуњава обавезе

Foto: Printskrin

- Miroslav Lajčak je bio danas u Prištini, tamo teško da je neki napredak napravljen, sada je to pitanje interpretacija različitih, ali sam siguran da je Kurti odlučan da ne formira ZSO, a da mu je lako da to učini pokazuje i današnja odluka o ukidanju viza za građane tzv. Kosova - rekao je Vučić gostujući u Ćirilici na TV Hepi.

Kako je rekao Vučić, iz mnogo razloga nemamo ništa protiv tog ukidanja viza i da bi trebalo da se radujemo toj odluci.

- Ali, trenutak u kojem se to dešava pokazuje da oni, ne samo da nisu spremni da izvrše pritisak, već je to ohrabrivanje Kurtija da nastavi poliku neispunjavanja sopstvenih obaveza - kazao je Vučić.

Vučić je rekao da će Lajčak stići u Beograd u ponedeljak, gde će ostati do srede.

- Imaćemo jedan sastanak od 30 minuta, a onda ću de fakto dva dana provesti sa njim u radu i pokušaju da pronađemo kakav, takav put u napretku za normalizaciju odnosa - kazao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (107)

SEDNICA U NEDELJU? Opozicija odlaže sednicu parlamenta