"ZAŠTO ĆUTE EULEKS, KFOR I UNMIK?" Simić: Đorđe i Lazar napadnuti samo zato što su Srbi

Novosti online

09. 03. 2023. u 15:21

ČLAN Predsedništva Srpske liste Slavko Simić istakao je da je napad na Đorđa i Lazara iz Jošanice napad na svako srpsko dete i svaku srpsku kuću od Štrpca do Leposavića, dodajući da su se iz tog razloga Srbi okupili danas na protestu kako bi jasno kazali da im je dosta Kurtijevog terora.

ЗАШТО ЋУТЕ ЕУЛЕКС, КФОР И УНМИК? Симић: Ђорђе и Лазар нападнути само зато што су Срби

Foto: kosovskomitrovacki.okrug.gov.rs

Simić je na Fejsbuku napisao da su sa današnjeg protesta srpske majke, braća, sestre poručili i da je prevršilo svaku meru da albanska čizma gazi i šutira srpsku decu, da gaze srpske njive i imanja srpskih domaćina prekopavaju svojom teškom mehanizacijom i grade svoje nelegalne baze.

- Da li smo čuli jednu reč osude ili reakcije međunarodnih predstavnika na brutalno i ničim izazvano prebijanje Đorđa i Lazara? Nismo! Zašto ćute i Euleks i Kfor i Unmik na napad na mladiće koji su napadnuti samo zato što su Srbi, bez ikakvog razloga ili osnova, koji nemaju mrlje niti su zatečeni u vršenju bilo kakvog kažnjivog dela? Nad njima je izvršena brutalna demonstracija sile jedinica iz Prištine koje nemaju šta ni da traže na severu Kosova i Metohije - naglasio je Simić.

Prema njegovim rečima, krajnje je vreme da međunarodna zajednica preduzme konkretne i odlučne mere i da se nasilnici koji su povredili Đorđa i Lazara privedu pravdi i najstrože sankcionišu jer, kako ističe, narod više teror ne može i neće da trpi.

(kosovo-online)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!