MINISTARKA IRENA VUJOVIĆ OBELEŽILA MEĐUNARODNI DAN ŽENA: Susret sa „zelenom preduzetnicom” Marinom Cvijanović

Novosti Onlajn

08. 03. 2023. u 19:49

MINISTARKA zaštite životne sredine Irena Vujović sastala se danas, povodom Međunarodnog dana žena, sa jednom od naših „zelenih preduzetnica“ čiji projekat se našao među 16 koje su UNDP i EU, zajedno sa Ministarstvom, prepoznali kao najbolje i najinovativnije projekte koji doprinose zelenoj tranziciji u Srbiji. Susretu je prisustvovala i državna sekretarka Sandra Dokić.

МИНИСТАРКА ИРЕНА ВУЈОВИЋ ОБЕЛЕЖИЛА МЕЂУНАРОДНИ ДАН ЖЕНА: Сусрет са „зеленом предузетницом” Марином Цвијановић

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Čestitajući 8. mart Marini Cvijanović koja je simbol inovativnih, jakih, snažnih žena, ministarka je izrazila zadovoljstvo što je danas sve više uspešnih preduzetnica, a posebno u oblasti ekologije i zaštite životne sredine, pa i u upravljanju otpadom.

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

- Zadovoljstvo je živeti u zemlji u kojoj je sve više primera žena koje pored inovativne ideje imaju i stvaralačku energiju koju mi rado podržavamo. Želimo da privreda Srbije bude ekološki prihvatljivija, što znači da mora biti zasnovana na principima cirkularne ekonomije, jer ćemo samo tako i doprineti održivom ekonomskom razvoju našeg društva. Upravo tome i doprinosi naša zelena preduzetnica - rekla je Vujović, dodajući da joj je drago da Ministarstvo kroz različite projekte može da podrži žene preduzetnice, olakša njihov put ka uspehu i podstakne i druge da imaju poverenja u njih.

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Marina Cvijanović, koja je 2017. godine pokrenula firmu Eko Bio invest, bavi se proizvodnjom inovativnog materijala biosol. To je granulat koji se dobija preradom otpada od voća i povrća, a od koga ona proizvodi kese, čaše i tanjire koji su razgradivi. Ovi proizvodi su potpuno ekološki i neškodljivi i doprinose rešavanju problema toksičnosti plastike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja