UČINIĆU SVE DA PORAZIMO MILA Andrija Mandić: Oslobodili smo Vladu i Skupštinu, ostaje nam još jedan zadatak

V.N.

06. 03. 2023. u 09:05

MORA se znati da smo do 30. avgusta 2020. godine mi u Crnoj Gori živeli u potpuno nedemokratskom sistemu koji je stvorio Milo Đukanović. U takvom ambijentu su, praktično, svi građani bili izloženi ekonomskoj, nacionalnoj, verskoj i svakoj drugoj vrsti diskriminacije. Tako da je potpuno razumljivo da se kaže neka reč više u nenormalnoj i neregularnoj atmosferi gde nemate druge opcije osim da se branite od bestijalnih napada.

УЧИНИЋУ СВЕ ДА ПОРАЗИМО МИЛА Андријa Мандић: Ослободили смо Владу и Скупштину, остаје нам још један задатак

Foto: Prinskrin Tviter/@AndrijaMandicDF

Pružali smo otpor nametanju pogrešnih vrednosti i tu ne možete očekivati potpunu iznijansiranost. Nakon 30. avgusta i velike pobede nad bivšim režimom, takva pogrešna postavka stvari u zemlji je i te kako uzdrmana. Prema tome, verujem da su stvoreni neophodni uslovi da Crna Gora, konačno, bude normalna, demokratska država. Taj avgust 2020. godine je učinio mnogo i da se naša retorika promeni. Konačno možemo da optimistički razmišljamo i stvaramo nove vrednosti. Ne živimo više u istom zatvorenom društvu, ne trpimo više takve napade kao pre, ljudi konačno mogu slobodno da iznose stavove.

Dakle, ništa više nije isto od tog avgusta 2020. Ostaje nam još jedan zadatak. Oslobodili smo Vladu i Skupštinu od Đukanovića, sada od njega treba da oslobodimo i instituciju predsednika Crne Gore. Takav jedan ozbiljan zadatak zahteva političku snagu i iskustvo koje ne možete steći preko noći. Već smo ga jednom pobedili i znamo kako se to radi. Bojim se da drugi o takvim stvarima ne znaju mnogo, niti su se kalili na istom putu. Zato jedino Demokratski front ima snagu i podršku u čitavoj Crnoj Gori da obezbedimo pomirenje i izgradimo bolju budućnost za sve. Zaista očekujem iskrenu podršku, jer moramo ujediniti zemlju ukoliko želimo da idemo napred.

Sistem protiv kojeg se treba izboriti je beskrupulozan i za to nije dovoljno da se samo zanimate politikom, već da se tome u potpunosti posvetite. Ako u drugi krug izbora, primera radi, ode neko drugi, pozvaću moje glasače da podrže tog kandidata i uraditi sve što je u mojoj moći da Đukanović bude poražen, jer zadatak deblokade predsedničke funkcije ne može da čeka. Očekujem da slično rezonuju i drugi kandidati koji dolaze iz redova pobednika od 2020. godine i da će oni podržati mene ukoliko uđem u drugi krug predsedničkih izbora.

Đukanović govori o tome da je umoran, kako od politike, tako i od svojih prevaziđenih poruka koje više niko ne sluša, ali i takav se opet kandidovao kako bi zaštitio mafijašku hobotnicu. Sve što govori je u pravcu pukog političkog preživljavanja, za šta su, po mom ubuđenju, izgubljene sve nade. Dosta nam je mržnja bila misao sa kojom je počinjao i završavao dan.

Utemeljenost Đukanovićevih stavova nije više samo upitna, već je niko i ne razmatra, jer je sasvim jasno da jedino izgradnja nove budućnosti i okupljanje oko onoga za šta smo, a ne protiv koga smo, donosi rezultate.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)