SVE IZ DIJALOGA MORA BITI IMPLEMENTIRANO Lajčak: Pričali smo o svemu, i o uslovima Kurtija za ZSO

Novosti online

06. 02. 2023. u 16:08

OVO mi je bila deseta poseta od septembra, i naravno da smo pričali o evropskom predlogu kao i pripremama za konstruktivan sastanak na najvišem nivou, između Kurtija i Vučića, rekao je specijalni izaslanik za dijalog EU Miroslav Lajčak nakon sastanka u Prištini sa kosovskim premijerom Kurtijem.

СВЕ ИЗ ДИЈАЛОГА МОРА БИТИ ИМПЛЕМЕНТИРАНО Лајчак: Причали смо о свему, и о условима Куртија за ЗСО

foto: Tviter

Lajčak je naveo da se njegova misija nastavlja večerašnjim sastankom sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu.

Na pitanje da li se na sastanku govorilo o Zajednici srpskih opština, Lajčak je rekao da se razgovaralo o svemu što se nalazi u predlogu i što je na agendi dijaloga.

- Osnova našeg razgovora je predlog koji sam predstavio 9. septembra. Želimo da obezbedimo napredak na bazi ovog predloga i da kada dva lidera dođu u Brisel da sastanak bude konstruktivan - rekao je Lajčak. 

Na pitanje da li su razgovarali o šest uslova koje je postavio Kurti, Lajčak je izjavio da su pričali o tome i da je informisao premijera o poziciji EU.

- Ali ne želim da pravne analize sada iznosim javno. Mislim da je bilo korisno što smo pričali. Moram da ponovim da sve što je dogovoreno u dijalogu mora da bude implementirano - rekao je Lajčak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (42)

POGLEDAJTE KAKO JE PUTIN ISPRATIO SI ĐINPINGA: Dva zanimljiva detalja koja upadaju u oči (VIDEO)