ALBANIJA JE SASVIM PROSTRANA ZA TAKVOG MANIPULATORA: Odgovor na Kurtijeve provokacije i laži iz Republike Srpske

Novosti online

05. 02. 2023. u 16:19

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da Aljbin Kurti nastavlja da destabilizuje prilike na Balkanu izbegavajući međunarodne obaveze i iskrivljujući i sadašnjost već i prošlost.

АЛБАНИЈА ЈЕ САСВИМ ПРОСТРАНА ЗА ТАКВОГ МАНИПУЛАТОРА: Одговор на Куртијеве провокације и лажи из Републике Српске

Foto: Profimedia

On je naglasio da nema ništa protiv da se Kurti igra države, ali ne u Srpskoj i Srbiji, dodavši da je Albanija sasvim prostrana za jednog takvog manipulatora.

Na pitanje da prokomentariše Kurtijevu izjavu u kojoj je uporedio Republiku Srpsku i Zajednicu srpskih opština na severu Kosova i Metohije i da je to način na koji Srbija stvara entitete na Balkanu kako bi formirala „srpski svet“, Dodik je podsetio da je ZSO deo Briselskog sporazuma koji Kurti ne želi da sprovede iako ima karakter međunarodne obaveze.

- Republika Srpska nije nastala kao odgovor manjine u BiH, već kao odgovor konstitutivnog naroda koji je vekovima bio tu i ostaće tu. Takođe, Srbi na Kosovu i Metohiji nisu i ne mogu biti manjina jer su svoji na svome i tako će ostati. Jedino što je sve vreme bilo manjina i u okviru bivše Jugoslavije i današnje Srbije su Albanci koji plašeći svet „srpskim svetom“ lagano zaokružuju "albanski svet" - rekao je Dodik.

(RTRS)

BONUS VIDEO: ŠTA SU JEDNI O DRUGIMA GOVORILI - Miloš Jovanović i Milica Đurđević Stamenkovski u klinču

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)