RASPUŠTEN I POKRAJINSKI ODBOR NOVOG DSS-a Janićijević: Saopštenje o "podršci" Jovanoviću došlo iz centrale

Novosti online

03. 02. 2023. u 16:32

ŽELEO bih da demantujem ovo navodno saopštenje Gradskog odbora novog DSS u Kosovskoj Mitrovici gde je pružena podrška Milošu Jovanoviću, jer je apsolutna neistina da je bilo ko od bivših članova koji su juče napustili stranku zajedno samnom učestvovao u tome.

РАСПУШТЕН И ПОКРАЈИНСКИ ОДБОР НОВОГ ДСС-а Јанићијевић: Саопштење о подршци Јовановићу дошло из централе

Foto: Printskrin

Očigledno da je ovo saopštenje poteklo iz centrale, od nekoga iz Izvršnog odbora, kaže za Kosovo onlajn Boris Janićijević koji je podneo ostavku na sve funkcije u stranci.

Povodom saopštenja koje su preneli mediji u kome je "Gradski odbor Nove demokratske stranke Srbije u Kosovskoj Mitrovici podrža predsednika stranke Miloša Jovanovića u iskrenoj borbi za interese Srbije" i "borbi protiv politike prihvatanja" takozvanog nemačko-francuskog plana za Kosovo", Janićijević kaže da je neprijatno iznenađen.

- Razgovarao sam i danas sa svim članovima bivšeg gradskog odbora novog DSS u Kosovskoj Mitrovici i svi su se odmah ogradili od tog saopštenja. Pretpostavljam da je to neko uradio iz centrale koji je zadužen za KiM iz Izvršnog odbora, tako da je apsolutna neistina da je neko od članova, naglašavam bivšeg gradskog odbora učestvovao u tome - kaže Janićijević i dodaje i da je raspušten i Pokrajinski odbor novog DSS-a.

Na pitanje da li se čuo sa liderom stranke Milošem Jovanovićem, navodi da nije.

- Jedan od razloga jeste i to što sam dobio veliki broj pretnji i uvreda, morao sam i telefon u jednom trenutku da isključim, ali su nastavili s tim i preko društvenih mreža. Međutim, svima njima ima da kažem da ova odluka neće biti povučena. Stranačke prostorije su zaključane, a zbog svih pretnji porodica mi je jako uznemirena - kaže Janićijević i dodaje da je i Pokrajinski odbor DSS raspušten.

Pored Janićijevića, gradski odbor novog DSS-a napustili su i dr Čedomir Jovanović, Danilo Nedeljković, David Đurić, Luka Saveljić, Gordana Jasnić, Zoran Janićijević, Boško Trajković, Neško Vlahović, Biserka Antović, Snežana Vukosavljević. 

Kako kaže Danilo Nedeljković, ostavke su podneli svi članovi odbora, tako da je pomenuto saopštenje bilo iznenađenje i za njega.

- To saopštenje nije došlo od nas, mogu da pretpostavim da je došlo iz centrale. Ostajemo pri odluci o neopozivim ostavkama i tačno je da gradski odbor novog DSS u Kosovskoj Mitrovici više ne postoji - kaže Nedeljković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)