LAJČAK O PREDLOGU ZA KiM: Pregovaram sa pet preostalih zemalja EU da ga prihvate

Tanjug

25. 01. 2023. u 23:26

SPECIJALNI izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak izjvio je večeras da je započeo misiju sastanka sa zemljama EU koje ne priznaju KiM, da ih ubedi da prihvate predlig EU za KiM.

ЛАЈЧАК О ПРЕДЛОГУ ЗА КиМ: Преговарам са пет преосталих земаља ЕУ да га прихвате

Foto N. Skenderija

On je rekao da sa tim zemljama pregovara da usvoje "evropski predlog", kao i da postoje pozitivne poruke da četiri od pet ovih zemalja vide da je važno da "proces donese rezultate".

-Sastao sam se sa predstavnicima četiri od pet zemalja u poslednja dva dana da razgovaramo o ovom predlogu. Sastao sam se sa ministrom spoljnih poslova Španije, Slovačke i Kipra, sa specijalnim izaslanikom Grčke i sastaću se sa ministrom spoljnih poslova Rumunije. Ove zemlje veoma pomno prate proces, jer je pitanje Kosova i Srbije regionalno pitanje, rekao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

MARIĆ, BIKOVIĆ, KOSTIĆ... Koliko su visoki naši glumci?