"NOVOSTI" SAZNAJU: Sednica o KiM 2. februara - Predsednik ide pred Narodnu Skupštinu

S. S. R.

25. 01. 2023. u 14:14

SEDNICA Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji i novonastalim okolnostima u dijalogu sa Prištinom, kojoj će prisustvovati i predsednik Aleksandar Vučić počeće 2. februara.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Седница о КиМ 2. фебруара - Председник иде пред Народну Скупштину

Foto: N. Skenderija

Prema saznanjima "Novosti", plenum bi mogao da traje dva ili tri dana kako bi šef države mogao da odgovori na pitanja svih poslaničkih grupa o razgovoru sa posrednicima Francuske, Nemačke, EU, SAD i Italije posle kojeg je francusko-nemački plan postao novi pregovarački okvir za dijalog Beograda i Prištine.

Vučić je danas istakao da je ponudio razgovor i konsultacije svim političkim akterima kako bi ih upoznao sa čime se Srbija suočava, ali su pojedini to odbili.

- Pojaviću se u Narodnoj skupštini kako bih odgovarao na sva pitanja. Ništa nisam skrivao od vas. Rekao sam kako i koliko smo se borili i kako nameravamo da se borimo u budućnosti za našu zemlju. Rekli su da ne žele da razgovaraju ili bar dobar deo njih ne želi javnu manifestaciju, predstavu za svoje političko delovanje. Žao mi je što nisu razumeli da je država važnija od političkih interesa bilo koje stranke, bilo koga od nas. Moja obaveza je da poštujući parlament izađem u susret svim njihovim zahtevima.

DUPLIRANO VREME ZA RASPRAVU

VREME za raspravu tokom sednice biće duplirano. Uobičajeno je da se o zakonskim predlozima raspravlja pet sati, ali kada su na dnevnom redu veoma važne teme, što je nesporno ova o KiM, izlaganja će se produžiti na deset. U ovo vreme ne ulazi diskusija predsednika Vučića, kao ni dijalozi tokom replika.

Odgovaraću na sva pitanja i boriti se za Kosovo i Metohiju i našu Srbiju. Srbija i njeni interesi uvek moraju da budu ispred stranačkih i pojedinačnih. Samo zajedno i ujedinjeni možemo da se izborimo za bolju budućnost naše zemlje.

Sednica parlamenta biće nalik na prethodne, kada je Vučić dolazio da podnese "raport" poslanicima 2019, 2020. i 2022. On će najpre, u uvodnom izlaganju, govoriti o francusko-nemačkom planu i kako ćemo odgovoriti na nepovoljne stavke,  a onda će krenuti poslanička pitanja.

BONUS VIDEO: Premijer Belgije se zahvalio predsedniku Vučiću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (155)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju