"KURTI SE 24 SATA BAVI SRBIJOM" Bivši gradonačelnik Prištine uveren da će Aljbin morati da prihvati ZSO

Novosti onlajn

25. 01. 2023. u 09:17

BIVŠI gradonačelnik Prištine Špend Ahmeti izjavio je da nema sumnje da će Kosovo prihvatiti Zajednicu opština sa srpskom većinom. Prema njegovoj oceni, ne postoji način da se to izbegne bez posledica.

КУРТИ СЕ 24 САТА БАВИ СРБИЈОМ Бивши градоначелник Приштине уверен да ће Аљбин морати да прихвати ЗСО

Aljbin Kurti / Foto Tanjug-AP

- Kada kažem Kosovo, mislim na vladu - rekao je Ahmeti i dodao da u ovoj situaciji Kosovo mora da spase šta može.

On je naveo da je vlast, ako je htela da trajno spreči formiranje Zajednice, trebalo da je pošalje Skupštini "da je ruši".

- Ako želite da uništite Zajednicu u potpunosti, morate da je pošaljete u Skupštinu gde je ratifikovana sa dve trećine glasova - rekao je Ahmeti.

On je predložio da se vlada pozabavi povoljnim aspektima francusko-nemačkog predloga, umesto što gubi vreme suprotstavljajući se Zajednici. Prema njegovom viđenju, sporazum koji se nudi je neka vrsta de fakto priznanja od strane Srbije.

Ahmeti smatra i da se premijer Aljbin Kurti sve vreme bavi pitanjem Kosova i Srbije. On je kritikovao njegove pristalice koje ga podržavaju čak i kada greši.

- Ako postoji nešto čime se Kurti bavi 24 sata dnevno, to je pitanje Srbije. Niko nikada ne kaže 'izvini što smo ovde pogrešili'. Niko nije nepogrešiv. Oni pokušavaju da predstave Kurtija kao bezgrešnog - rekao je on. 

BONUS VIDEO: PRIPADNICI ROSU PUCALI NA SRBE - Teško ranjenog Miljana dovoze u bolnicu

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

OTAC SINU „KUPIO“ MLADU, PA JE ZAJEDNO SILOVALI: Novi detalji užasa u Margiti, kod Vršca