OPLJAČKANI STANOVI SUDIJA ZA ZLOČINE OVK: Ukradeni kompjuteri sa osetljivim podacima o sudskim procesima

Novosti online

22. 01. 2023. u 12:38

FRANCUSKE “Nedeljne novine” objavile su danas vest o ciljanoj pljački stana visokog sudije za zločine OVK, početkom januara u Parizu, preneo je na Tviteru humanitarac i direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon.

ОПЉАЧКАНИ СТАНОВИ СУДИЈА ЗА ЗЛОЧИНЕ ОВК: Украдени компјутери са осетљивим подацима о судским процесима

Pripadnici OVK / Foto EPA

Gujon je na Tviteru naveo da list navodi da su profesionalci ušli u stan i da su iz njega izneli jedino laptop koji sadrži veoma osetljive podatke o sudskim procesima u toku. 

- Nakit i ostali predmeti su netaknuti. Slična pljačka se nedavno dogodila u Briselu, gde je jednom sudiji istog specijalnog Suda za zločine OVK, ukraden kompjuter, ali se za sada ova dva slučaja ne dovode u vezu - dodao je Gujon.

Kako je naveo, francuski list podseća da je tokom rata na Kosovu poginulo oko 13.000 osoba, a da se trenutno bivši šef albanske paravojne formacije OVK Hašim Tači tereti za ubistva i mučenje. 

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (7)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!