BRNABIĆ SA BRATUOM: Važna podrška OEBS-a u reformama

Tanjug

19. 01. 2023. u 15:50

PREDSEDNICA Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa šefom Misije OEBS u Srbiji Janom Bratuom i istakla da izuzetno ceni podršku te misije u sveobuhvatnim reformskim procesima.

БРНАБИЋ СА БРАТУОМ: Важна подршка ОЕБС-а у реформама

Foto: Tanjug

Ona je navela i da ceni stručnu i tehničku pomoć i podršku, pre svega u oblastima vladavine prava, medijskih sloboda i reformi pravosuđa, kao i unapređenja saradnje institucija i civilnog sektora, saopšteno je iz vlade.

Brnabić je posebno zahvalila na ekspertskoj podršci u izradi i implementaciji Medijske strategije i Akcionog plana, kao i u izradi medijskih zakona.

Govoreći o reformi pravosuđa, Brnabić je rekla da je Vlada nedavno usvojila set predloga pravosudnih zakona koji za cilj imaju dalje jačanje vladavine prava i stvaranja nezavisnog i samostalnog sudstva i tužilaštva.

Bratu je poručio da će OEBS nastaviti da pruža podršku i u procesu reforme pravosuđa, i u drugim važnim pitanjima i sprovođenju reformi.

Na sastanku se razgovaralo o nastavku planiranja aktivnosti Misije OEBS u Srbiji i saradnji sa nadležnim državnim institucijama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Kako je legendarni Bata Živojinović dobio nadimak Životinja