"NOVOSTI" SAZNAJU: Sednica Vlade večeras, usvaja se zahtev za povratak naše vojske i policije na Kosovo - prisustvuje i predsednik Vučić

Novosti online

15. 12. 2022. u 09:10

VLADA Srbije održaće večeras u 20 časova sednicu na kojoj će i zvanično biti usvojen zahtev Beograda da se po slovu Rezolucije SB UN 1244 od Kfora zatraži povratak naše vojske i policije na Kosovo i Metohiju - saznaju "Novosti".

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Седница Владе вечерас, усваја се захтев за повратак наше војске и полиције на Косово - присуствује и председник Вучић

foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

Prema našim informacijama, trebalo bi da kabinet zaseda u Palati "Srbija", a biće prisutan i predsednik Aleksandar Vučić. Komandi međunarodne vojne misije biće upućen dokument čije su ključne detalje "Novosti" objavile u ponedeljak, a na koji naša strana ima apsolutno pravo imajući u vidu da ni KFOR ni Euleks nisu mnogo učinili u zaštiti našeg naroda u pokrajini koji mesecima trpi teror Aljbina Kurtija.

Inače, odredba Rezolucije 1244 koja se tiče povratka naših bezbednosnih snaga je tako formulisana da iz nje proizilazi obaveza Kfora da omogući dolazak srpske vojske i policije na KiM. Proteklih dana su se protiv ove ideje naše strane otvoreno izjasnili šefica nemačke diplomatije Analena Berbok i izaslanik predsednika SAD Gabrijel Eskobar, čime se direktno krše norme međunarodnog prava i Ujedinjenih nacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (161)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!