"EU POKAZUJE DVOSTRUKE STANDARDE" Dačić: Nagrađivati Prištinu je kontraproduktivno

Tanjug

30. 11. 2022. u 13:45

MINISTAR spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas da je kontraproduktivno nagrađivati privremene institucije u Prištini odlukom o početku vizne liberalizacije, jer, kako kaže, upravo vlast u Prištini predstavlja smetnju za nastavak dijaloga i opasnost po regionalni mir i stabilnost jer vuče jednostrane poteze.

ЕУ ПОКАЗУЈЕ ДВОСТРУКЕ СТАНДАРДЕ Дачић: Награђивати Приштину је контрапродуктивно

Foto D. Milovanović

- To nije dobro ni za Evropsku uniju, jer ona pokazuje da nema autoritet, pokazuje da ima dvostruke standarde. Ne znam kakva bi to tek bila poruka za Srbiju, koja je svih ovih godina bila korektna, koja je bila predvidiv partner, a koja se stalno suočava sa pretnjama, pritiscima i uslovljavanjima, za razliku od predstavnika Prištine, koji bivaju praktično nagrađivani za svoju nekorektnost i neispunjavanje međunarodno preuzetih obaveza - rekao je Dačić u izjavi Tanjugu.

Dodao je da to nije dobra poruka koja se šalje, podsetivši da je objavljena vest da su ministri spoljnih poslova zemalja članica EU postigli načelnu saglasnost o tome da se pokrene prvi korak u proceduri ka donošenju zajedničke odluke o početku vizne liberalizacije za pasoše izdate od privremenih institucija u Prištini.

- Republika Srbija nikada nije bila protiv da građani iz našeg regiona imaju pravo da putuju bez viza u zemlje članice EU. Ovde je u pitanju nešto drugo. Pre nekoliko dana bili smo svedoci da privremene institucije iz Prištine predstavljaju glavni problem u sprovođenju Briselskog sporazuma, da predstavljaju pretnju regionalnom miru i stabilnosti - rekao je Dačić.

Dodao je da se čulo i od najviših predstavnika i EU i SAD i drugih velikih zemalja da su potezi Prištine apsolutno neprihvatljivi i naglasio da je kontraproduktivno da za to privremene institucije budu nagrađene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (4)

USLEDIĆE ODMAZDA, KIJEV ĆE IZGORETI: Nema pregovora