"TO JE VELIKA POMOĆ": Dačić - U Srbiji 6.700 izbegličkih porodica rešilo stambeno pitanje

Tanjug

30. 11. 2022. u 12:12

MINISTAR spoljnih poslova Ivica Dačić kazao je danas da je preko projekta Regionalnog stambenog programa, kada su pitanju izbegli iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, do sada 6.700 izbeglih i raseljenih porodica rešilo stambeno pitanje.

ТО ЈЕ ВЕЛИКА ПОМОЋ: Дачић - У Србији 6.700 избегличких породица решило стамбено питање

Foto: Tanjug

- Mislim da je to velika pomoć. Pored nerešenih nekih političkih odnosa između zemalja bivše Jugoslavije, svakako da je pitanje daljeg života i opstanka tih porodica koje su izbeglice, a nisu još rešile to pitanje, možda najozbiljniji problem u ovom trenutku - rekao je Dačić Tanjugu posle sednice UO Regionalnog stambenog projekta. 

Naveo je da, imajuću u vidu da nijedna od zemalja u regionu nema dovoljno sredstava da taj posao završi, predloženo da se napravi regionalni projekat koji je, pre svega, zasnovan najvećim delom na donacijama.

- Najveći donator je Evropska unija, ali tu učestvuju bilateralno pojedine zemlje. Projektom i sredstvima upravlja i Banka Saveta Evrope. Svi međunarodni akteri su odradili svoj posao na najbolji mogući način. Očekujemo sredinom sledeće godine završnu konferenciju, gde ćemo sumirati rezultate - kazao je Dačić.

Istakao je da je važno što su na skupu, pored Srbije, učestvovali i predstavnici drugih zemalja u regionu - Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore. 

Dačić je kazao da je nosilac posla u Srbiji Komesarijat za izbeglice i migracije, a da je on, kao ministar spoljih poslova, po funkciji jedan od predsedavajućih Upravnog odbora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna