DAČIĆ NA KONFERENCIJI U LONDONU: Sa Dokertijem o jačanju saradnje Srbije i Velike Britanije

Tanjug

28. 11. 2022. u 14:41

MINISTAR spoljnih poslova Ivica Dačić i ministar za Evropu u Ministarstvu spoljnih poslova Velike Britanije i Severne Irske Leo Dokerti istakli su danas obostrani interes i spremnost za dalje produbljivanje i jačanje saradnje između Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva u svim oblastima od interesa za dve zemlje.

ДАЧИЋ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ У ЛОНДОНУ: Са Докертијем о јачању сарадње Србије и Велике Британије

Foto: Tanjug/Tara Radovianović

Dačić i Dokerti sastali su se danas na marginama Konferencije posvećene prevenciji seksualnog nasilja u konfliktima u Londonu, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poskova.

Šef srpske diplomatije je iskazao spremnost za nastavak razgovora sa britanskim zvaničnicima i unapređenje saradnje u različitim oblastima.

Kako se navodi, postoji spremnost i za unapređenje saradnje, između ostalog, u unapređenju i implementaciji mera za prevenciju seksualnog nasilja u oružanim konfliktima, kao i za pomoć žrtvama takvih zločina.

Tokom sastanka, razmotrena su i pitanja iz domena bilateralne političke i ekonomske saradnje, kao i aktuelna međunarodna pitanja.

Sagovornici su se saglasili u oceni da ima još dosta prostora za unapređenje bilateralne saradnje, posebno u oblasti ekonomije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

I SRPSKI DEČAK POGINUO U ZEMLJOTRESU: Mali Robin (8) stradao u majčinom zagrljaju