DAČIĆ NA KONFERENCIJI U LONDONU: Sa Dokertijem o jačanju saradnje Srbije i Velike Britanije

Tanjug

28. 11. 2022. u 14:41

MINISTAR spoljnih poslova Ivica Dačić i ministar za Evropu u Ministarstvu spoljnih poslova Velike Britanije i Severne Irske Leo Dokerti istakli su danas obostrani interes i spremnost za dalje produbljivanje i jačanje saradnje između Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva u svim oblastima od interesa za dve zemlje.

ДАЧИЋ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ У ЛОНДОНУ: Са Докертијем о јачању сарадње Србије и Велике Британије

Foto: Tanjug/Tara Radovianović

Dačić i Dokerti sastali su se danas na marginama Konferencije posvećene prevenciji seksualnog nasilja u konfliktima u Londonu, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poskova.

Šef srpske diplomatije je iskazao spremnost za nastavak razgovora sa britanskim zvaničnicima i unapređenje saradnje u različitim oblastima.

Kako se navodi, postoji spremnost i za unapređenje saradnje, između ostalog, u unapređenju i implementaciji mera za prevenciju seksualnog nasilja u oružanim konfliktima, kao i za pomoć žrtvama takvih zločina.

Tokom sastanka, razmotrena su i pitanja iz domena bilateralne političke i ekonomske saradnje, kao i aktuelna međunarodna pitanja.

Sagovornici su se saglasili u oceni da ima još dosta prostora za unapređenje bilateralne saradnje, posebno u oblasti ekonomije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu