RAZVOJ I POVRATAK STRUČNJAKA: Ministri bez portfelja Milićević i Đerlek o oblastima kojima će se baviti u Vladi

S. S. R.

26. 11. 2022. u 10:00

VEOMA je važno da se ojača komunikacija sa našim državljanima širom sveta i razgovara sa uspešnim ljudima u dijaspori o njihovom povremenom, pa i stalnom povratku, poručio je juče ministar bez portfelja Đorđe Milićević, u prvoj izjavi pošto je zvanično dobio dijasporu kao oblast kojom će se baviti.

РАЗВОЈ И ПОВРАТАК СТРУЧЊАКА: Министри без портфеља Милићевић и Ђерлек о областима којима ће се бавити у Влади

Edin Đerlek (drugi sdesna) i Đorđe Milićević (prvi sdesna), Foto Tanjug

- Važno je da se sagleda na koji način matica može da pomaže, ali i kako i Srbi iz rasejanja mogu da pomognu Srbiji da se unapredi put saradnje. U rasejanju je veliki broj stručnjaka iz različitih oblasti, veliki broj uspešnih i poslovnih ljudi, mladih i obrazovanih sa kojima treba razgovarati o povratku - rekao je Milićević.

- Neophodno je i čvršće vezivanje za maticu kao lobiste za interese srpskog naroda.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nedavno poslao jasnu poruku: "Vratite se kući što pre, ovde ima mesta za sve. Naš zajednički imenitelj je Srbija".

I ministar bez portfelja Edin Đerlek dobio je zaduženje, pa će se baviti ravnomernim regionalnim razvojem:

On je rekao da je regionalni razvoj predstavlja jedan od temelja održivog privrednog rasta i razvoja svake zemlje.

- Regionalna politika u EU zauzima sve značajnije mesto, a ova oblast je jedna od ključnih u procesu pridruživanja Srbije EU. To je jedan od prioriteta Vlade definisan i Ustavom, koji regionalni razvoj prepoznaje kao potrebu i prioritet, čime ću se u narednom periodu maksimalno baviti na dobrobit svih građana.

Inače, u Vladi Srbije su tri ministra bez portfelja. Osim Milićevića i Đerleka, tu je i Novica Tončev koji se bavi nedovoljno razvijenim opštinama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SRAMOTA... Ovo je na stolici zatekao svaki navijač Crvene zvezde koji je danas došao na derbi u košarci, a tiče se Siniše Mihajlovića