POSLANICI SRPSKE LISTE VERIFIKOVALI MANDATE: Tehnički potez da sprečimo Kurtija i kvazisrbe da našem narodu oduzmu prava

Novosti online

17. 11. 2022. u 11:34

DEVET poslanika Srpske liste danas je u Skupštini Kosova tehnički verifikovalo svoje mandate da bi, kako su istakli, sprečili "opasan i antisrpski plan Aljbina Kurtija da uz pomoć sebi lojalnih kvazisrba u skupštini pokrene postupak promene Ustava s ciljem ukidanja zagarantovanih prava našem narodu na KiM".

ПОСЛАНИЦИ СРПСКЕ ЛИСТЕ ВЕРИФИКОВАЛИ МАНДАТЕ: Технички потез да спречимо Куртија и квазисрбе да нашем народу одузму права

Foto: kosovo onlajn

Kao razloge zbog kojih su ovaj potez napravili naveli su opasnost od ukidanja srpskih opština, ukidanje srpskog kao zvaničnog jezika, oduzimanje manastirske i crkvene zemlje, formiranje Vojske Kosova...

Oni su istakli da neće aktivno učestvovati u radu skupštine i da je njihov postupak čisto tehničke prirode, te da odluka o napuštanju institucija od strane Srba na severu ostaje na snazi. 

"Jedini cilj našeg današnjeg poteza jeste da sprečimo da mandati namenjeni Srbima dođu u ruke Kurtija i njegovih kolaboracionista koji srpskom narodu na Kosovu i Metohiji ne žele ništa dobro", objasnio je u izjavi Milan Joksimović iz Srpske liste. 

(Kosovo-online)

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DOVELI ARENU U ZAGREBU DO USIJANJA: Saša Matić i Milica Pavlović zapevali zajedno - pevač prekinuo odmor da bi gostovao na koncertu (VIDEO)