SAOPŠTENJE SRPSKE LISTE: Naš cilj je da zaštitimo srpski narod od Kurtija i Rade Trajković

Novosti online

17. 11. 2022. u 11:40

DANAS je u skupštini u Prištini devet poslanika Srpske liste tehnički verifikovalo mandate, na taj način ih zadržalo u sigurnim rukama, i odmah napustilo sednicu skupštine, navodi se u saopštenju Srpske liste.

САОПШТЕЊЕ СРПСКЕ ЛИСТЕ: Наш циљ је да заштитимо српски народ од Куртија и Раде Трајковић

Foto: Novosti

"Današnjom strateškom odlukom je najdirektnije sprečeno da se ostvari plan Aljbina Kurtija i njemu podobnih Srba da se izmene ustav i zakoni kojima se garantuju prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Namera Kurtija i Rade Trajković, ali i ostalih poput nje, bila je izglasavanje izmena ustava koje bi vodilo ukidanju srpskih opština, otimanju imovine od Srpske pravoslavne crkve, ukidanje srpskog jezika, prava na zastupljenost u institucijama itd.

Naglašavamo da ova strateška i politička odluka neće ni na koji način zaustaviti proces napuštanja kosovskih institucija na severu Kosova i Metohije kojim se gase sve kosovske institucije na toj teritoriji, a kao odgovor na kršenje Briselskog sporazuma, maltretiranje srpskog naroda i gaženje svih ljudskih prava.

Na kraju, želimo da naglasimo da je naš cilj da se zaštiti naš narod, mir i sigurnost, ali i ne dozvoli Kurtiju i Radi Trajković da kroje kapu srpskom narodu i odlučuju o našim životima", navodi se u saopštenju Srpske liste.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAŠE JE DA SNAŽIMO, JAČAMO, EKONOMSKI NAPREDUJEMO I RASTEMO: Predsednik Vučić se oglasio posle vežbe Vihor 2024 (FOTO)