"KREDIBILITET EU JE DOVEDEN U PITANJE" Ana Brnabić: Srbi sa Kosova i Metohije samo traže poštovanje Briselskog sporazuma

Novosti online

15. 11. 2022. u 11:17

SRBI sa Kosova i Metohije ne traže mnogo, oni samo traže poštovanje Briselskog sporazuma, poručila je premijerka Ana Brnabić i dodala da je saglasna sa šefom evropske diplomatije Žozepom Boreljom da 21. novembar ne bi trebalo dočekati bez dogovora o registarskim tablicama.

КРЕДИБИЛИТЕТ ЕУ ЈЕ ДОВЕДЕН У ПИТАЊЕ Ана Брнабић: Срби са Косова и Метохије само траже поштовање Бриселског споразума

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Brnabićeva, koja boravi u poseti Singapuru, na pitanje šta očekuje od nedelje, 21. novembra, u ponoć, kada ističe rok posle kog će stupiti na snagu najava Prištine da će kažnjavati vozače sa srpskim tablicama, rekla je kako je saglasna sa Boreljom da 21. novembar ne bi trebalo dočekati bez dogovora.

- Ne mogu naši evropski partneri i naši partneri u SAD više da tolerišu jednostrano kršenje svih sporazuma koji su potpisani i ja se nadam da će svakako doći do dogovora - rekla je Brnabićeva.

Srbi sa KiM traže da Priština krene u implementaciju Briselskog sporazuma, potpisanog 2013. godine, koji garantuje EU, da se poštuju svi sporazumi koji se tiču tablica, a koji su potpisani ranije, navodi Brnabićeva.

Ona ističe da nije sigurna šta će se dešavati od nedelje u ponoć, ali da Srbija ima mnogo toga da izgubi, imajući u vidu koliko je ekonomski napredovala.

- Koliko smo naporno radili na tome da izgradimo Srbiju, ovako kao što jesmo poslednjih godina, a onda vas Priština i Kurti vrate da rešavate neke stvari, koje su već rešene - konstatovala je premijerka Srbije i dodala da svi računaju da će Srbija uvek biti fleksibilna i tolerantna preko svake mere.

- Ovde se radi i o vladavini prava i o tome da je kredibilitet EU doveden u pitanje, ako se ne implementira Briselski sporazum - navela je premijerka.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024